Hrvatski radio

Radio Osijek

Koncertni ciklus grada: Zagrebački kvartet saksofona

01.03.2022.

16:47

Autor: Radio Osijek/TM

Zagrebački kvartet saksofona

Zagrebački kvartet saksofona

Foto: Iz pozivnice organizatora / -

Koncertni ciklus grada nastavlja se u srijedu 2. ožujka koncertom Zagrebačkog kvarteta saksofona. Doajeni hrvatske glazbe, majstori svog instrumenta Dragan Sremec, Goran Merčep, Saša Nestorović i Matjaž Drevenšek nastupaju u Kulturnom centru Osijek, početak je u 20 sati. Ulaz je slobodan, bez prethodne najave, uz predočenje važeće COVID potvrde. 

„Zagrebački kvartet saksofona djeluje od 1989. godine kada su ga osnovali - tada mladi glazbenici, diplomanti saksofona na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. U istom sastavu djeluju i danas, 33 godine kasnije, s iskustvom nastupa od Zagreba, Dubrovnika preko Ljubljane, Ženeve, Pariza, Kopenhagena do Moskve i New Yorka, sa svjetski poznatim dirigentskim imenima, orkestrima i solistima. Svojim repertoarom kvartet je iskočio iz klasičnih okvira te ga proširio na jazz standarde, a posebnu pozornost posvećuju i izvođenju te praizvođenju djela hrvatskih, slovenskih i drugih autora”, stoji u najavi njihovog koncerta.

„Ova vrhunska četiri glazbenika individualno, a još „puta 4“ u kvartetu, predstavljaju glazbenu elitu, ali samo u pogledu izvrsnosti – u pogledu svega ostaloga pozivaju vas da uživate u čistoj muzici čiju strast uspješno prenose na publiku preko tri desetljeća”, ističe se u pozivnici.

Koncertni ciklus grada

Srijeda, 2. ožujka 2022., 20 sati

Kulturni centar Osijek

Zagrebački kvartet saksofona

DRAGAN SREMEC sopran saksofon

GORAN MERČEP alt saksofon

SAŠA NESTOROVIĆ tenor saksofon

MATJAŽ DREVENŠEK bariton saksofon

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.