Hrvatski radio

Radio Osijek

KulenDayz u Osijeku: “Slow down”

30.08.2022.

11:19

Autor: Radio Osijek/Amoreta Bajto

Kulen Dayz 2022.

Kulen Dayz 2022.

Foto: fb stranica KD / -/-

Trinaesto izdanje najveće domaće i regionalne IT konferencije KulenDayz po trinaesti će se puta ovog vikenda održati u Osijeku i Kopačevu. Skup je iznimno popularan te u Osijek privlači veliki broj onih kojima je informatika posao ili hobi, a, kako organizatori ističu, posebnost je ove konferencije njezin neformalan karakter.Od 2. do 4. rujna ponovno u Osijeku najveća regionalna IT konferencija KulenDayz na nekoliko lokacija pod sloganom “Slow down”. Ovo je 13. izdanje konferencije koje organizira  MS Community, udruga PMI Hrvatska, Poduzetnički Inkubator BIOS te partneri Grad Osijek, Sveučilište J. J. Strossmayera i Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku.

Kroz 3 dana konferencije, obuhvatit će se zanimljiv program za sve ljubitelje IT industrije, ali i za one najmlađe na KulenDayz Kids programu. Pokrivene su teme iz naprednog programiranja, baza podataka, IT Pro, web tehnologija, dizajna, projektnog menadžmenta i otvoreni dio čija se predavanja oblikuju na mjestu događaja.Program započinje u petak 2. rujna s pred-konferencijskim treninzima u 7 različitih područja. Lokacija treninga je Park Prirode Kopački Rit i Etno selo Kopačevo.

Na glavni dan konferencije – u subotu 3. rujna, preko 50 predavanja će se održati na Akademiji za umjetnost i kulturu te u Staroj pekari. Na dvorištu sudionike očekuje druženje kroz već poznati In Da Sofa koncept, kućice i izlagače, a na kraju dana party i druženje!

Nedjelja je dan za opuštanje, sudionici se okupljaju u Tikvešu na team building eventu uz obilazak novootvorenog muzeja.

Uz glavni program u subotu se održava i IT konferencija za djecu. KulenDayz Kidz – radionica namijenjena djeci 7-15 godina kako bi osnažila svoje vještine s računalima, komunikacijom i radom u timu. Ove godine tema je Scratch i HTML gdje će mališani naučiti napraviti web stranice i jednostavnu igru.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.