Hrvatski radio

Radio Osijek

Likovna radionica - Mamut od kartona

21.02.2022.

20:40

Autor: Radio Osijek/TM

Plakat za radionicu Mamut od kartona

Plakat za radionicu Mamut od kartona

Foto: Muzej Slavonije / -

U sklopu programa „Doktori za baštinu” u Muzeju Slavonije će se u srijedu, 23. veljače održati likovna radionica „Mamut od kartona”. Ideju za radionicu dao je jedan od eksponata izložbe „Donacije – izbor zbirki Muzeja Slavonije 1994. - 2019.”: natkoljenična kost vunastog mamuta.

„Jeste li znali da se u izložbi “Donacije – izbor iz zbirki Muzeja Slavonije 1994. – 2019.” nalazi fascinantna natkoljenična kost vunastog mamuta? Svjetski biolozi, ekolozi i prirodoslovci već stoljećima izučavaju interesantne primjerke koji otkrivaju zanimljive činjenice o postanku svijeta oko nas. Nažalost, mamuti su izumrli, ali su i dalje simpatični čupavci. Inspirirani time pripremili smo posjet izložbi nakon čega i likovnu radionicu izrade mamuta od kartona”, stoji u najavi iz Muzeja Slavonije.

Radionica će biti od 10 do 12 sati, naplaćuje se 30 kuna po djetetu, a prijava je, zbog ograničenog broja mjesta, obvezna. Sav materijal za izradu mamuta je osiguran. 

Prijaviti se može putem poveznice: https://forms.gle/kk65Gip76jybyY3k8

Radionicu će voditi Larisa Vukić uz mentoricu Jesenku Ricl.

Sve ostale informacije mogu se dobiti na telefon: +385 31 328 778 ili e-mail: larisa.vukic@mso.hr

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.