Hrvatski radio

Radio Osijek

Ljetna završnica uz treću Osječku ljetnu noć

24.08.2022.

10:49

Autor: HRT Radio Osijek

Osječka ljetna noć, lipanj 2022.

Osječka ljetna noć, lipanj 2022.

Foto: Željko Kovačević / Radio Osijek

Premda nam polako izmiče iz ruku, ljetu u Osijeku još nije došao kraj. Kao prigodnu završnicu bogatog programa u gradu na Dravi koji je obilježio sezonu, Osijek je dočekao posljednju ovogodišnju Osječku ljetnu noć. Omiljeni ljetni gradski party ovog se mjeseca održava u subotu 27.08.2022. i to na već poznatim lokacijama poput Promenade, glavnog trga Ante Starčevića i Trga Slobode, a i ovoga puta bit će u znaku plesa i žive glazbe.

Osječke ljetne noći u organizaciji Grada Osijeka i Turističke zajednice grada Osijeka već tradicionalno posljednje subote lipnja, srpnja i kolovoza oživljavaju ulice, trgove, prolaze i riječnu šetnicu Osijeka večernjim plesom, glazbenim zvucima, lokalnim mirisima i okusima te zabavnom atmosferom prigodnom za različite uzraste.


PROGRAM:


• Šetalište kardinala Franje Šepera, 19:00 do 23:00 sata

Prigodna prodaja lokalnih obrtnika i vinski kutak uz glazbeni nastup Dore Vestić & Josipa Horvata

Osječka ljetna noć obogatiti će Promenadu ponudom lokalnih obrtnika, ali i ponudom osječkih vinara. Šetnju i razgledavanje uljepšat će živa glazba za koju će se pobrinuti glazbeni duo Dora Vestić & Josip Horvat u periodu od 20:30 do 22:30 sati.


• Trg Slobode, od 19:00 do 20:30 sati 

Interaktivni nastup i radionica Osječkog puhačkog orkestra

Trg Slobode, već tradicionalna dječja domena, odjekivat će limenom glazbom Osječkog puhačkog orkestra s repertoarom prilagođenim za naše najmlađe posjetitelje. No, ne radi se o klasičnom koncertu – u pitanju je interaktivni nastup koji je ujedno i radionica za djecu koja bi željela upoznati, zasvirati, nacrtati ili obojati puhačke instrumente te tako probuditi u sebi malene glazbenike i glazbenice.


• Prolaz Franje Krežme, 20:00 sati

Pjevačko društvo Zrinski, Vesela grupa

Za ljubitelje tradicionalnog zvuka pobrinuti će se Pjevačko i glazbeno društvo Zrinski iz Osijeka koje će svojim glasom uljepšati šetnju našim građanima i posjetiteljima.


• Trg dr. Ante Starčevića, 20:30 do 22:30 sata

Plesni spektakl uz najbolje plesače Hrvatske

Priuštite si nezaboravnu večer vrhunskog plesa i žive glazbe uz osječki Plesni studio Shine, Športsko plesnu udrugu Feniks, Plesni klub Petrinia iz Petrinje i mladog pjevača Marina Bulića. Plesna večer započeti će uz nastup Junior grupe plesnog studija Shine s isječkom iz predstave USKE ULICE iz plesnog kreativnog kampa, nakon kojih će slijediti plesna škola i nastup Športsko plesne udruge Feniks. U narednih 2 sata, Osječane i posjetitelje oduševit će najbolji plesači Hrvatske u latino-američkim i standardnim plesovima Plesnog kluba Petrinia iz Petrinje, skupina Stage Control. Plesne izvedbe izmjenjivati će se sa glazbenim nastupom mladog osječkog pjevača Marina Bulića. Nakon vrhunskih nastupa 4 para, posjetitelji će i sami moći naučiti plesati uz vrhunske plesače Hrvatske.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.