Hrvatski radio

Radio Osijek

Majski turnir gradova i Kup Hrvatske u kajaku i kanuu

05.05.2022.

18:13

Autor: Radio Osijek/TM

Kanuisti na Dravi

Kanuisti na Dravi

Foto: Iz poziva organizatora / -

U nedjelju, 8. svibnja, Kajak klub Belišće domaćin je 1. utrke Kupa Republike Hrvatske i 51. Majskog turnira gradova 2022, na kojem se očekuje više od 200 natjecatelja.

Središte kajakaškog sporta u Hrvatskoj u nedjelju će biti upravo Belišće u kojem se očekuje više od 200 sportaša iz deset hrvatskih klubova. Iz Kajak kluba Belišće sudjelovat će 25 kajakaša, kajakašica i kanuista. Na stazu izlaze natjecatelji od najmlađih uzrasta iz škole kajaka, pa do onih najiskusnijih.


Veslat će se na Dravi ispred Kajak kluba Belišće, a natjecanja će početi u 11 sati. U sklopu Majskog turnira gradova održat će se i memorijalna utrka „ Matija Ljubek" u kanuu jednokleku na 500 metara, za koju su predviđena i posebna priznanja.


„Pozivamo sve ljubitelje veslanja i simpatizere da nam se pridruže na desnoj obali rijeke Drave (ispod mosta) te time daju podršku svim kajakašicama, kajakašima, kanuisticama i kanuistima. Svojim navijanjem i pljeskom ispratite svaku utrku te tako dajte  do znanja natjecateljima da se mukotrpni treninzi i bezbrojni preveslani kilometri isplate i prepoznaju u široj zajednici”, poručuje Roberta Arsenić, nova predsjednica Kajak kluba Belišće.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.