Hrvatski radio

Radio Osijek

„Misli modu” ponedjeljkom u kinu

22.11.2022.

21:54

Autor: Radio Osijek/TM

„Misli modu” ponedjeljkom u kinu

„Misli modu” ponedjeljkom u kinu

Foto: Iz poziva organizatora / -

Mreža europskih kulturnih instituta EUNIC s Gradskim muzejom Vukovar, tvrtkom Borovo d.d., Kulturnim centrom Osijek i Kinematografima Osijek od 22. studenog do 19. prosinca u Vukovaru i Osijeku održava niz događanja posvećenih modnoj i tekstilnoj industriji.

U sklopu EUNIC-ova višegodišnjeg projekta Misli modu, čiji je cilj doprinijeti raspravi o vizijama budućnosti rada u tekstilnoj i modnoj industriji u ovim gradovima bogate industrijske baštine, organizirana je izložba te panel rasprava kako bi se osnažio dijalog umjetnika, stručne javnosti, ali i građana o održivim praksama produkcije i konzumacije mode.

Tema radničke kulture i uvjeta produkcije zajednički je nazivnik filmskog programa u kinu Urania. Gledatelji će u četiri ponedjeljka od 28.11.-19.12.  uz cijenu ulaznice od 25 kn imati priliku pogledati četiri naslova:

ponedjeljak 28.11. u 17:00 h: One day

ponedjeljak 5.12. u 19:00 h: Dva dana, jedna noć

ponedjeljak 12.12. u 19:00 h: Veliki gazda

ponedjeljak 19.12. u 19:00 h: Ja, Daniel Blake

 

Istodobno, kino Urania je mjesto Art&Film programa, koji obuhvaća filmske projekcije i popratni program na temu umjetnosti, a započinje projekcijom filma Skriveni Vanka - na tragu jedne opsesije uz gostovanje redatelja, koja će se održati u ponedjeljak 28.11. s početkom u 20:15 h. Nakon filma održat će se razgovor s redateljem filma Brankom Ivandom.

Program se nastavlja projekcijama filma Helmut Newton: Perverzija i ljepota u Kino klubu kina Urania, a termine projekcija možete pronaći na tjednim programima kina. Cijena redovne ulaznice za svaku projekciju iznosi 25 kn, dok studenti i umirovljenici ulaznicu plaćaju 20 kn.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.