Hrvatski radio

Radio Osijek

Loše vrijeme otkazuje najdužu špagu u Osijeku, Zagrebu, Čakovcu i Rijeci

27.05.2022.

11:37

Autor: Radio Osijek/TM

Najduža špaga formirana u Osijeku 2021.

Najduža špaga formirana u Osijeku 2021.

Foto: HRT / Radio Osijek

Sutra (subota, 28. svibnja) u sedam hrvatskih gradova, u isto vrijeme stotine gimnastičara trebalo je postaviti Najdužu špagu na svijetu, što je najava Svjetskog gimnastičkog kupa u Osijeku (održava se od 9. do 12. lipnja). Ali, avaj! Nebo se urotilo, najavljuju se gromovi i lomovi, kiša i pljuskovi u cijelom kopnenom dijelu zemlje, tako da su iz GD Slavonija-Žito javili da su primorani otkazati manifestaciju u Osijeku, Zagrebu, Čakovcu i Rijeci.

Prognoza za subotu, 28. svibnja

Prognoza za subotu, 28. svibnja

Foto: DHMZ / -

Ali zato će se Najduža špaga na svijetu u 11 sati formirati u Zadru, Splitu i Dubrovniku i tako će se promovirati Svjetski gimnastički kup u Osijeku, što će se održati od 9. do 12. lipnja, 

Na Stradunu kod Orlanda bit će i naša tri najbolja gimnastičara – srebrni olimpijci Tin Srbić i Filip Ude, te Robert Seligman. Kako je Hrvatski gimnastički savez ovoga tjedna u Dubrovniku domaćin velikog savjeta Svjetske gimnastičke federacije, Dubrovnik je dodan kao jedan od glavnih gradova ovog događaja.

Više od 300 dubrovačkih gimnastičara zajedno s njima formirati će špagu duž cijelog Straduna, a uz naše poznate gimnastičare, biti će i najviši uzvanici Svjetske gimnastičke federacije, predstavnici Grada Dubrovnika, Turističke zajednice grada Dubrovnika, predsjednik HGS-a Marijo Možnik, direktor Svjetskog kupa u Osijeku Vladimir Mađarević i brojni drugi.


Osim u Dubrovniku, lanac koji će činiti Najdužu špagu na svijetu formirat će također i u Zadru (ŠRC Višnjik) te u Splitu na Zapadnoj obali.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.