Hrvatski radio

Radio Osijek

Naučimo slovenski jezik besplatno

27.09.2022.

16:43

Autor: Radio Osijek/TM

Plakat

Plakat

Foto: SKD Stanko Vraz / -

Slovensko kulturno društvo Stanko Vraz već više od deset godina podučava građane Osijeka slovenski jezik. Upravo se primaju prijave za tečaj koji se odvija tijekom cijele školske godine.

Polaznici su svi zainteresirani punoljetni građani koji žele naučiti slovenski i razviti svoje jezične vještine na tom jeziku. „Uči se u malim grupama u prostorima SKD Stanko Vraz. Učiteljica je izvorna govornica Sabina Horvat. Nastava se odvija tokom školske godine u periodu od rujna do lipnja iduće godine”, objašnjavaju u SKD-u Stanko Vraz.

„Ovim putem SKD Stanko Vraz poziva sve koji su na bilo koji način povezani sa Slovenijom, ili imaju slovenske korijene, a žele naučiti jezik i susresti se sa slovenskom kulturom da se prijave putem e maila : skdstankovraz@gmail.com ili na telefon 091 182 8302”, stoji u pozivu.

Dopunska nastava slovenskog jezika je pod pokroviteljstvom Ministarstva za izobražavanje znanost i šport Republike Slovenije i time besplatna za sve polaznike.Više o školi slovenskog jezika rekao je tehnički organizator Zvonko Horvat.

Izjava tehničkog organizatora Zvonka Horvata

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.