Hrvatski radio

Radio Osijek

Neka bljesnu žbice – vrati djetetu osmijeh na lice

20.04.2022.

20:31

Autor: Radio Osijek/TM

Neka bljesnu žbice – vrati djetetu osmijeh na lice

Neka bljesnu žbice – vrati djetetu osmijeh na lice

Foto: - / -

Rotary klub Osijek J. J. Strossmayer u suradnji s građanskom inicijativom "Veliki za Male" i osječkim humanitarcima Igor Toman - Svilenim i Ivicom Lenardom - Milenim, uz tehničku podršku osječkih servisera bicikala velikoga srca i spretnih ruku, organizira u nedjelju 24. travnja u SOS Dječjem selu u Ladimirevcima akciju Neka bljesnu žbice – vrati djetetu osmijeh na lice.

Cilj je akcije, uz ugodno druženje, popraviti bicikle u SOS Dječjem selu, za što je dijelove osigurali sponzori, tvrtke iz Zagreba i Osijeka. 

Veliki broj bicikala, rola, romobila i sličnih prometala, bit će doniran, ističu organizatori.


„Nakon pregleda i popravaka voznog parka, u suradnji s AMK Slavonac, organiziramo školu sigurne vožnje. Najuspješniji sudionici bit će nagrađeni, a svima će biti dodijeljene diplome za sudjelovanje. U SOS Dječjem selu pridružit će nam se uvijek spremni dinamični i glasni humanitarci, motociklisti iz Osijeka te okolice (ŽMK Legice Osijek, MK Osijek, Moto Klub AS, MK Veterani Slavonije i Baranje, Policijski moto klub, MK "MY WAY" Osijek) te biciklisti iz udruge Weekend Warriors”, najavljuju iz Rotary kluba Osijek J. J. Strossmayer.

U svojoj objavi biciklističkog druženja u SOS Dječjem selu Ladimirevci dodali su i ulomak iz priče Sanje Pilić „Biciklom do sreće”:


Vrtiš pedale i odvrtiš se u najljepšu priču.

Bicikl nas veže i spaja. U stvarnosti i u snovima. A onda je sve dobro!

Zauvijek… Ili barem, dok ne pukne guma!


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.