Hrvatski radio

Radio Osijek

Nominirajte potencijalne dobitnike mirovne nagrade „Krunoslav Sukić”

06.09.2022.

18:00

Autor: Radio Osijek/TM

Vizual

Vizual

Foto: Centar za mir, nenasilje i ljudska prava / -

Centar za mir, nenasilje i ljudska prava Osijek uputio je javni poziv za nominacije za mirovnu Nagradu i priznanja za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava „Krunoslav Sukić 2022.”

Nagrada i priznanja „Krunoslav Sukić“ namijenjeni su pojedincima/kama, organizacijama i institucijama za osobit doprinos u zaštiti i promociji ljudskih prava i sloboda čovjeka i dosljedno promicanje kulture mira i nenasilja u Hrvatskoj i njenom okruženju te uključuje i inicijative iz zemalja zapadnog Balkana koje imaju utjecaj na izgradnju mira u Republici Hrvatskoj.

„Ova Nagrada je tijekom proteklih trinaest godina postala prepoznatljivo mjesto okupljanja, zahvale, proslave i ohrabrenja za mirotvorne napore u Hrvatskoj i regiji. Ima nacionalni, regionalni pa i međunarodni doseg. Njen ugled leži u bogatstvu izvrsnosti i posvećenosti njenih dobitnika i dobitnica. Predstavljamo je kao „zajedničko tlo“: laureati se na više načina razlikuju i dolaze iz različitih društvenih slojeva, grupa i generacija a zajednička je posvećenost miroljubivom društvu”, ističu iz Centra za mir, nenasilje i ljudska prava Osijek.

Nominacije se zaprimaju od 5. rujna do 5. studenoga 2022.godine.

Javni poziv, uvjeti natječaja i obrasci su objavljeni na mrežnoj stranici Nagrade:

http://www.krunoslav-sukic.centar-za-mir.hr/nagrada/

http://www.krunoslav-sukic.centar-za-mir.hr/prijava/

Kategorije:

Nagrada za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava “Krunoslav Sukić”

Nagradu čine plaketa-zahvalnica te novčani iznos od 5.000, 00 HRK.

Priznanje za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava “Krunoslav Sukić”

Priznanje čini plaketa - zahvalnica.

Priznanje “Krunoslav Sukić” KNJIGA GODINE 2021./2022.

Priznanje čini plaketa - zahvalnica.

Priznanje “Krunoslav Sukić” MIROTVORNA ŠKOLA

Priznanje čine plaketa-zahvalnica te edukativno-studijski posjet učenika/ca i nastavnica nagrađene škole Osijeku, Vukovaru i Zlatnoj Gredi.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.