Hrvatski radio

Radio Osijek

Nove izvedbe predstave „Majkemi”

08.03.2023.

21:26

Autor: Radio Osijek/TM

Nove izvedbe predstave „Majkemi”

Nove izvedbe predstave „Majkemi”

Foto: Kristijan Cimer / Kulturni centar Osijeek

Osječka će publika ponovno imati priliku pogledati predstavu „Majkemi”, premijerno prikazanu u studenom prošle godine, u režiji Stjepka Galovića Kandžije i produkciji Kulturnog centra Osijek. Nove su izvedbe na rasporedu u ponedjeljak, 13. ožujka i u petak, 17. ožujka, u Maloj dvorani KC-a s početkom u 20 sati.

„Predstavnici nove generacije domaćih glumaca: Hana Schonfeld, Grgur Grgić i Matko Duvnjak Jović, igraju glavne uloge u ovoj osječkoj priči, osječkog autora, s osječkim glumcima, slengom i pjesmama, o osječkom životu, koju svaki, a osobito mladi čovjek, može razumjeti kao da je njegova osobna”, stoji u najavi predstave „Majkemi”.

„Ovo je priča o odrastanju tri srednjoškolska prijatelja: prijateljstvu, obiteljskim odnosima, potrazi za (prvim i pravim) ljubavima, njihovim (možda) nadrealnim ambicijama koje suočene s (ne)realnošću, bez moraliziranja i uljepšavanja, ali uz puno humora i empatije, ispadnu, zapravo, posve normalne životne priče. Riječima redatelja: „Predstava je to s 8 originalnih songova i 68 ne toliko originalnih psovki“. Jer ipak u kazalište prenosimo život, zar ne?”, opis je predstave.

Tekst i režiju predstave „Majkemi“ potpisuje Stjepko Galović Kandžija. Osječki reper kojeg mnogi znaju po njegovoj uspješnoj glazbenoj karijeri i hitovima poput "Nema labavo", "Donji Miholjac", "Bicikl", "Đuro", "Rokatiki"...., Mateij Huljev, Marko Vuković i Kandžija autori su glazbenih songova u predstavi u kojoj glavne uloge imaju troje osječkih mladih glumaca nove generacije: Hana Schӧnfeld, Grgur Grgić i Matko Duvnjak Jović.

Cijena ulaznice je 5,00 eura, a ulaznice se mogu kupiti na porti Kulturnog centra Osijek (Trpimirova 2/A, Osijek) svaki dan (osim nedjelje) od 7-22 sata.

Rezervacije su moguće na e-mail: info@kulturni-centar.hr.

Nove izvedbe predstave „Majkemi”

Nove izvedbe predstave „Majkemi”

Foto: Kristijan Cimer / Kulturni centar Osijek

Izvedbe:

Ponedjeljak, 13.3. /20.00 sati

Petak, 17.3. /20.00 sati

Tekst/režija: Stjepko Galović

Dramaturgija: Maja Sviben

Scenografija: Davor Molnar

Kostimografija: Zdenka Lacina

Glazba: Stjepko Galović, Matej Huljev, Marko Vuković

Mix master glazbe: Underdog studio

Dizajn svjetla: Igor Elek

Vizualizacije: Matea Bartolović

Dizajn plakata: Laura Iličić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.