Hrvatski radio

Radio Osijek

Novi ciklus projekta FUZ&JA

02.10.2022.

18:05

Autor: Radio Osijek/TM

Dio plakata

Dio plakata

Foto: FFOS / -

Novi ciklus u kojem se popularizira znanost, FUZ&Ja (Filozofski u zajednici – i ja), Filozofskog fakulteta u Osijeku počinje u utorak, 4. listopada predavanjem Julijane Mladenovske Tešija s Visokog evanđeosko teološkog učilišta na temu „Tijelo-nasilje-sjećanje: interdisciplinaran pristup”. Predavanje je u prostoriji 39 FFOS-a, a počinje u 17 sati.

Događaj će biti moguće pratiti uživo u prostoriji, kao i putem mrežne platforme Zoom na poveznici:https://us06web.zoom.us/j/82547176792...

FUZ&JA kao popularizacijski projekt nastoji širokoj publici približiti znanstvene teme i potvrditi da sva istraživanja trebaju koristiti zajednici.

Ciljevi su joj poticanje kritičkog mišljenja, razvijanje komunikacijskih vještina te učenje o različitim kulturama i konceptima koji čine humanističko obrazovanje. Unutar samog projekta izdvajaju se četiri podciklusa:

U zimskom semestru bit će organizirano 28 različitih aktivnosti, poput brojnih predavanja, predstavljanja knjiga, filmske projekcije, tribina i radionica.

Tematski će obuhvatiti područja filozofije, historiografije, književnosti, pedagogije, lingvistike, sociologije itd.

Dio događanja prenosit će se i na YouTube-kanalima pojedinih organizatora.

Nakon uspješnog prvog ciklusa novog oblika popularizacije znanosti u ljetnom semestru 2021./2022. na Filozofskom fakultetu Osijek, FUZ&JA (Filozofski u zajednici – i ja) u zimskom semestru ove akademske godine donosi još bogatiji program, a dosadašnjim organizatorima (Alumni udruga FFOS, Centar za interdisciplinarna istraživanja, Estetički laboratorij i Otvoreni četvrtak) pridružuju se pojedine katedre i odsjeci Filozofskog fakulteta Osijek (u ovom semestru to su Katedra za mađarski jezik i književnost te Odsjek za povijest).

Program za listopad

Program za listopad

Foto: FFOS / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.