Hrvatski radio

Radio Osijek

Novogradiško glazbeno ljeto 2022

28.07.2022.

17:12

Autor: Radio Osijek/TM

Plakat NG ljeta

Plakat NG ljeta

Foto: TZ Grada Nova Gradiška / -

Novogradiško glazbeno ljeto ove se godine održava od 11. do 14. kolovoza, a organizatori na Trg kralja Tomislava dovode najveća imena regije – Električni orgazam Dubiozu kolektiv, Tomislava Bralića i klapu Intrade, Halida Bešlića i Zdravka Čolića.

Novogradiška ljetna manifestacija prepoznata je kao festival glazbe, gastronomije, kulture, sporta i dobre zabave. Neprekidno se održava od 1996. godine.

„Osim glavnih izvođača, manifestaciju će pratiti niz popratnih sadržaja, a promijenit će se i lokacija na kojoj će se sve ovo održati, jer produkcija, nova pozornica i rasvjeta neće biti moguća na ovoj našoj maloj skromnoj pozornici, tako da i za taj dio imamo velike planove. Naravno da ovakve manifestacija pridonose i turizmu što je još jedna dobra stvar za Novu Gradišku”, rekla je direktorica Turističke zajednice grada Nova Gradiška Dinka Matijević

“Ovakvu manifestaciju ne možete održati ako Grad nema sluha, a puno takvih primjera imamo u RH. Ovo je jedan od lijepih primjera gdje mala Nova Gradiška ima sluha da svojim stanovnicima, ali i svim posjetiteljima priredi nešto ovako veliko. Mnogi ljudi ne mogu otići negdje drugdje pogledati ovakve stvari, no upravo ovdje će te to moći. Da biste privukli ovakve izvođače moraju se posložiti brojne stvari, od ozbiljnosti organizacije, velikog eventa, posjećenosti, odgovornosti kod organizacije i svega ostaloga i to je stavka koju smo mi ispunili u ovoj tradiciji, pogotovo u zadnjih nekoliko godina. Koliko ja znam ovo je jedini koncert prijavljen Dubioze kolektiv u Hrvatskoj za 2022. godinu to sve pokazuje koliko je ovo bilo teško dogovoriti, ali smo uspjeli i to nas veseli i ono važno za spomenuti ulaz je besplatan za sve”, izjavio je Bernard Kumić iz agencije “MotionPlay”.


Evo kako su Novogradiško glazbeno ljeto najavili članovi Dubioze Kolektiv:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.