Hrvatski radio

Radio Osijek

Obilježavanje 10 godina Moto kluba Pannonians

09.03.2023.

12:40

Autor: Krunoslav Inhof

Pozivnica na Winter Party

Pozivnica na Winter Party

Foto: MK / Pannonians

Moto klub Pannonians i Udruga Pannonians-put 13. ožujka obilježavaju dvostruki jubilej. 25 godina osnutka udruge i 10 godina Moto kluba koji je osnovan u sklopu udruge. Proslava za sve ljubitelje dobre glazbe, ponajprije rocka, održat će se u subotu od 20 sati u osječkom caffeu The Krigla.

13.03.2013. godine, osnovan je Moto klub Pannonians koji danas klub ima  20 članova i aktivno djeluje na programskim načelima promicanja moto kulture, putovanjima i edukacijama. Nastao je u sklopu udrugu Pannonians-put koja je osnovana 1998. godine na poticaj Vijeća Europe. Prvo ime udruge bilo je "Put Društvo za pomicanje tolerancije i kulture dijaloga", a kroz razdoblje od 25 godina prometnula se u udrugu koja se bavi raznim društvenim akcijama i projektima.


Kako ističe predsjednik Udruge u Kluba Siniša Maurus, danas primarno rade kao Moto klub i bave se turističkim djelatnostima, kako u promicanju destinacije, tako i davanjem usluga u turističkom sektoru: "Uglavnom smo klub koji okuplja ljude koji vole putovati, a trudimo se baviti i humanitarnim djelovanjem. Tako smo prošle godine uspjeli napraviti jednu lijepu humanitarnu akciju u suradnji s Dokkicom koja provodi socijalne usluge za djecu i roditelje. Vozili smo do Gruzije i tijekom puta od 5.500 kilometara pozvali na prikupljanje donacija za svaki naš prijeđeni kilometar. Drago nam je da je akcija uspjela i da smo prikupili određena sredstva koja su oni utrošili za svoje aktivnosti s djecom s posebnim potrebama", rekao je Maurus i dodao: "Do sada nismo organizirali nikakve partije ni susrete, no ovaj dvostruki jubilej smo odlučili proslaviti. Zabava će se održati u subotu 11. ožujka u kafe baru "The Krigla" u Superu. Početak je od 20 sati, a bit će otvorena za javnost, posebice za sve ljubitelje glazbe i dobrog rocka. Nastupa osječka skupina The Echoes i DJ koji će popuniti večer ex Yu glazbom."


MK Pannonians 10 godina - Siniša Maurus

Galerija
Moto klub Pannonians, Foto: MK/Pannonians
Moto klub Pannonians, Foto: MK/PannoniansSiniša Maurus i predstavnice Dokkice, Foto: Dječji kreativni centar/DOKKICA

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.