Hrvatski radio

Radio Osijek

Obiteljska glazbena matineja: Orašar s pijanistom Konstantinom Krasnitskim

09.12.2021.

17:50

Autor: Radio Osijek

Orašar

Orašar

Foto: Iz poziva organizatora / Radio Osijek

Neizostavni dio svake božićne čarolije priča je o Orašaru, a sastavni dio svakog božićnog koncertnog repertoara glazba P.I. Čajkovskoga iz ove baletne bajke. Koncertni ciklus grada, prigodno u prosincu, svoju Obiteljsku glazbenu matineju posvećuje upravo ovoj glazbenoj temi.  

„U subotu, 11. prosinca, u 11 te u 18 sati u Kulturnom centru Osijek, pijanist Konstantin Krasnitski povest će vas i vašu djecu kroz malu Školu čarobno velikog glazbenog svijeta Orašara. Glazbenim taktovima Valcera cvijeća, Plesa šećerne vile, Ruskog ili Španjolskoga plesa, maestro Krasnitski uvest će vas u magični svijet raskoši, mašte, šarenila, slatkiša, prinčeva i vila – svijet koji je djeci tako blizu, a odraslima često dalek”, najavljuju organizatori.

Na koncertu u Kulturnom centru Osijek odlučili su svijet Orašara djeci učiniti još raskošnijim i šarenijim, a odraslima u pratnji, približiti taj davno zaboravljeni svijet koji svakog Božića probudi malog Petra Pana u nama. „U njemačkom folkloru postoji vjerovanje da orašar štiti obitelj i donosi sreću u dom. To je razlog zbog kojeg se orašar često darivao djeci za Božić. Koncertni ciklus grada ovim obiteljskim koncertom vašim obiteljima poklanja Orašara u glazbenom obliku, s željom da mali dio te glazbene čarolije i velikog glazbenog doživljaja, ponesu u svoje domove za sreću”, ističe se u pozivnici.

Obiteljska glazbena matineja ciklus je obiteljskih koncerta namijenjen prvenstveno djeci i zajedničkim obiteljskim posjetima kulturnim događanjima. Obiteljski koncerti dio su Koncertnog ciklusa grada ostvaren u suradnji s Gradom Osijekom. Ciklus je otvoren Glazbenim ZOO-om s pijanistom Vitomirom Ivanjekom, a u prosincu se prigodno nastavlja najpopularnijom božićnom pričom - onom o Orašaru ispričanu kroz glazbu pijanista Konstantina Krasnitskoga.

Ulaz na koncert je slobodan, uz prethodnu rezervaciju mjesta na e-mail adresu: info@kulturni-centar.hr. Roditelji/osobe u dječjoj pratnji moraju imati važeće COVID potvrde koje trebaju predočiti na ulazu. Zbog ograničenog broja mjesta prilikom rezervacije mjesta treba napisati broj članova obitelji koji će prisustvovati koncertu.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.