Hrvatski radio

Radio Osijek

Obustavlja se promet u Ulici sv. L.B. Mandića

14.12.2021.

17:26

Autor: Radio Osijek

Čepinska

Čepinska

Foto: M.Kralj / Radio Osijek

Krenula je izgradnja podvožnjaka u Ulici sv. Leopolda Bogdana Mandića i zbog toga se od četvrtka za promet zatvara dio "Čepinske" te Anina i Kranjčevićeva. Radovi bi, kako je predviđeno, trebali biti završeni sredinom 2023. godine.

Zbog izvođenja radova na izgradnji podvožnjaka u Ulici sv. L.B. Mandića, od četvrtka 16. prosinca 2021. na snagu stupa privremena obustava prometa na sljedećim cestama:

    • u Ulici sv. L.B. Mandića na dionici od kolnog ulaza u trgovačko društvo Bijelić-Co do kolnog ulaza u Židovsko groblje,

    • u Ulici sv. Ane od kolnog ulaza u Groblje sv. Ane do Ulice sv. L.B. Mandića,

    • u Ulici S.S. Kranjčevića od kućnog broja 5 do Ulice sv. L.B. Mandića.

Očekivano trajanje privremene regulacije prometa i preusmjeravanja prometa na obilazne pravce je do srpnja 2023. Promet će se odvijati okolnim obilaznim pravcima sukladno postavljenoj prometnoj signalizaciji.

Uz izgradnju samoga podvožnjaka, radovi uključuju denivelaciju ceste ispod željezničke pruge Osijek - Zagreb, gradnju dvaju mostova - cestovnog i željezničkog, kao i ceste ispod mostova te gradnju pješačke i biciklističke staze, javne rasvjete i oborinske odvodnje. 

Projekt izgradnje podvožnjaka u Ulici svetog Leopolda Bogdana Mandića vrijedan je 54,4 milijuna kuna te 85 posto sufinanciran iz Kohezijskog fonda Europske unije i 15 posto iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Na konferenciji za novinare o zatvaranju tog dijela prometnice, obilaznim pravcima, radovima te sigurnosti gradilišta govorili su pročelnica Upravnog odjela za graditeljstvo Ljiljana Belajdžić, načelnik Prometne policije Vitomir Lučić, voditelj gradilišta Krešimir Vrselja i pročelnik gradskog Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo Igor Pandžić. 

konferencija za novinare

Radovi i obilazni pravci

Radovi i obilazni pravci

Foto: Grad Osijek / Radio Osijek

Čepinska

Čepinska

Foto: M.Kralj / Radio Osijek

Čepinska

Čepinska

Foto: M.Kralj / Radio Osijek

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.