Hrvatski radio

Radio Osijek

OLJK – 20. godina GFF-a, žestoki metal i hommage Osječaninu Anočiću

17.07.2022.

12:51

Autor: Radio Osijek/TM

Lomljenje metalom

Lomljenje metalom

Foto: OLJK / -

Na programu Osječkog ljeta kulture u nedjelju, 17. srpnja na rasporedu su sljedeće manifestacije:

20.00 sati/Barutana/ GospOUdin NOUbadi / Gostovanje Teatra Exit, Zagreb/ Revija predstava Saše Anočića

O predstavi

GospOUdin NOUbadi predstavnik je svih malih ljudi koji u cijelom ovom besmislu koji nas okružuje, ne traži samo ono čega nema (smisao), nego se usuđuje tražiti nešto više – život barem donekle dostojan čovjeka. Naš mali, veliki junak ostaje u istom danu i bez posla i bez djevojke, a vrlo brzo će ostati i bez svoje i mamine kućice ukoliko ne dostavi potrebnu dokumentaciju da je ta kućica baš njegova. Stisnut je uz rub jer je oko na kućicu bacio lokalni tajfun Grabijel Gramzivić. GospOUdin NOUbadi prisiljen je na posljednju bitku u svom malom životu, bitku protiv moćnih neprijatelja poput birokracije, nepotizma i naročito opasnog gospodina Nihilizma. Hoće li u toj bitci pobijediti ili će postati još jedan broj u nizu koji je izgubio baš sve?! Smijući se besmislu možemo li se nadati da će bar jednom u životu pobijediti mali čovjek? Pa makar to bilo u kazališnoj predstavi.

Ulaznica za izvedbe GospOUdina NOUbadija 17.,18. i 19.7. više nema, ali smo zbog velikog interesa uveli jos jednu izvedbu predstave GospOUdin NOUbadi u utorak,19.7. u 22 sata u Barutani. Ulaz je SLOBODAN, ali zbog ograničenog broja mjesta, potrebno je imati ulaznicu. Besplatne ulaznice za 19.7. u 22 sata mogu se već od ponedjeljka preuzeti na porti Kulturnog centra Osijek, od 8-22 sata. 

Izvedbom predstave GospOUdin NOUbadi zagrebačkog Teatra Exit počinje Revija predstava Saše Anočića, program posvećen tom prerano preminulom glumcu, redatelju i dramaturgu. Revija će se nastaviti tijekom kolovoza izvedbom predstave Crveni nosovi Saše Anočića i Jasmina Novljakovića, projekcijom filma Kauboji te Memorijalnom večeri posvećenoj tom Osječaninu na kojoj će biti predstavljeno izdanje "Trilogija gubitnika" koje obuhvaća tri njegova najpoznatija dramska teksta.

21.00 sat / Krovna terasa Kulturnog centra Osijek / 20. GASTRO FILM FESTIVAL- selekcija najboljih filmova u 20 godina Festivala

21.00 sat / Dvorište Stare pekare / LOMLJENJE METALOM Open air - koncerti metal bendova Monastery (Mađarska), Sworn to Death (Zagreb), Kymera (Osijek) 

Ulaz na sva događanja je SLOBODAN.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.