Hrvatski radio

Radio Osijek

OLJK – Film iz 1927. uz glazbenu pratnju kvarteta Chui

10.08.2022.

19:43

Autor: Radio Osijek/TM

Chui

Chui

Foto: Iz poziva organizatora / -

U sklopu programa Osječkog ljeta kulture u četvrtak, 11. kolovoza, s početkom u 21 sat na krovnoj terasi Kulturnog centra Osijek održat će se projekcija poznatog nijemog filma „Berlin, simfonija velegrada” (Walter Ruttmann, 1927), dok će glazbenu pratnju osigurati nagrađivani hrvatski kvartet Chui. 

„Berlin, simfonija velegrada film je koji na dokumentarno-eksperimentalni način donosi panoramsku sliku Berlina, njegov život od jutra do večeri. Pokazujući grad kao živi organizam te nižući razne crtice gradskog života autentičan je vremeplov za weimarski Berlin.

Dojam će dodatno (p)ojačati bend Chui, kvartet koji njeguje poseban pristup jazzu. Naime, njihov glazbeni izričaj njeguje spoj suvremene klupske plesne glazbe s daškom jazza, elektronike i beskompromisnim pristupom. Članovi benda su Toni Starešinić, klavijaturist, kompozitor, kreativni i duhovni vođa sastava, zatim Vojkan Jocić, izvrstan jazz saksofonist te je jedini akademski obrazovani član benda. Basist benda je Konrad Lovrečić, a za bubnjevima se smjestio Ivan Lečić.

Njihov prvi album je "Chui", Dancing Bear iz 2012. godine, a sljedeći su objavili već godinu dana kasnije pod nazivom "The Second Arrival". Treći album izašao je 2015. godine pod nazivom "Third Sun From The Stone" za koji su osvojili naslov domaćeg albuma godine na raznim top-listama. Suradnjom s Jazz orkestrom Hrvatske radiotelevizije, snimili su 2017. godine i album "Chui ovu glazbu" što su proslavili s dva Porina za najbolji jazz album i najbolju jazz izvedbu. Novi album "Iz kapetanova dnevnika" donosi nove jazz delicije.

„Vidimo se u četvrtak na krovnoj terasi KC-a uz odličan spoj filma i jazza”, poručuju organizatori.

Ulaz je slobodan.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.