Hrvatski radio

Radio Osijek

OLJK – novo ruho tramvajske stanice, ples & plaketa i medalja, metalci na stejdžu

03.08.2022.

17:01

Autor: Radio Osijek/TM

Osječko ljeto kulture u četvrtak i petak, 4. i 5. kolovoza

Osječko ljeto kulture u četvrtak i petak, 4. i 5. kolovoza

Foto: OLJK / -

U sklopu Osječkog ljeta kulture u četvrtak i petak, 4. i 5. kolovoza možete popratiti događaje vezane uz urbanu scenu:

Četvrtak, 4.8.

19.00 sati /Tramvajska stanica kod Perivoja kralja Tomislava/ Predstavljanje ART instalacije na tramvajskoj stanici: Street art umjetnik LONAC, Zagreb (U suradnji s udrugom  PLANTaža)

20.00 sati / Muzej Slavonije/ MUZEJSKI ČETVRTAK / Anja Bijelić : tematsko predavanje uz izložbu "U redu za ples"

Petak, 5.8. 

21.00 sat / Dvorište Stare pekare/ LOMLJENJE METALOM OPEN AIR / koncerti bendova: War-Head (Osijek) / Mors Silens (Mađarska) / Fervent Inc. (Rijeka) / Nigmar (Zagreb) / Merrow (Osijek)

O programima:

Osijek je svoju modernu povijest i današnju prepoznatljivost jednim dijelom izgradio na temelju tramvaja. Osobito električnog koji je zamijenio konjski tramvaj 1926. godine, stoga mnogi Osječani na tramvajske stanice gledaju kao stajalište za povratak u prošlost. Upravo jedna od njih je ona kod Perivoja kralja Tomislava na kojoj će se u četvrtak, 4. kolovoza, s početkom u 19:00 sati održati predstavljanje ART instalacije poznatog Street art umjetnika iz Zagreba naziva LONAC. Da je riječ o svjetski poznatom umjetniku govori i činjenica kako se LONAC trenutno nalazi u Južnoj Koreji u sklopu Urban Break street art faira u Seulu. Ovaj program odvija se u suradnji s PLANTažom te u sklopu projekta kojem je pokrovitelj Grad Osijek i tvrtka Vodovod.

Nakon službenog novog ruha jedne od najljepših tramvajskih stanica u Osijeku, posjetitelji će se moći uputiti na kratku šetnju do Muzeja Slavonije jer na red dolazi novi muzejski četvrtak. Od 20 sati Anja Bijelić održat će tematsko predavanje uz izložbu "U redu za ples". Tako će se analizirati radovi istaknutih hrvatskih kipara i medaljera; plaketa Casino autora Rudolfa Valdeca (1911.) i medalja Ples Hrvata u Beču - Kolo, autora Ive Kerdića (1912.).

U petak, 5. kolovoza na scenu OLJK-a stupaju novi metal bendovi u sklopu novog Lomljenje Metalom Open Air događaja. Tako će u dvorištu Stare pekare s početkom od 21h nastupati sljedeći izvođači:

War-Head - Trash/Death Metal (Osijek)

Mors Silens - Melodic Death/Black Metal (Mađarska)

Fervent Inc.- Alternative Metal (Rijeka)

Nigmar - Heavy/Trash/Death metal (Zagreb)

Merrow - Metal (Osijek).

Partner u realizaciji ovog projekta udruga je Dare to Dream iz Osijeka.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.