Hrvatski radio

Radio Osijek

OLJK – predstava „Ja koja imam nevinije ruke” odgođena za 24.8.

21.07.2022.

21:47

Autor: Radio Osijek/TM

vizual

vizual

Foto: OLJK / -

Na Osječkom ljetu kulture četvrtak, 22. srpnja trebao je biti u znaku velike hrvatske pjesnikinje. Osijek čita Vesnu Parun program je u sklopu kojeg je trebala biti izvedena monodrama „Ja koja imam nevinije ruke”, ali zbog bolesti predstava je otkazana i bit će izvedena krajem kolovoza.

„Zbog zdravstvenih razloga, nažalost, moramo otkazati predstavu Vesne Tominac Matačić: Ja koja imam nevinije ruke, koja je na rasporedu Osječkog ljeta kulture bila predviđena za petak, 22. srpnjai. Predstavu ćete moći pogledati u novom terminu, u srijedu 24. kolovoza u Barutani”, obavijest je koju su poslali organizatori.

Prvi autorski projekt Zagrebačkog glumačkog ateljea je monodrama „Ja koja imam nevinije ruke” o životu najveće hrvatske pjesnikinje Vesne Parun. Praizvedena je na obljetnicu njezina rođenja, 10. travnja 2014. godine. Autori projekta su Vesna Tominac Matačić i redatelj Ivan Leo Lemo, a produkciju potpisuje Tatjana Aćimović. Projekt je realiziran u suradnji s Teatrom &TD, gdje je do danas na redovitom repertoaru.

U predstavi Ja koja imam nevinije ruke Vesna Tominac Matačić, koja i glumi samu Vesnu Parun, osim najvažnijih epizoda iz Vesninog života, prisjetit ćemo se i najpoznatijih, ali i nekih manje poznatih pjesama najveće hrvatske pjesnikinje druge polovice 20. stoljeća.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.