Hrvatski radio

Radio Osijek

OLJK – Synchronos Ansambl u KC-u

09.08.2022.

18:21

Autor: Radio Osijek/TM

Vizual

Vizual

Foto: OLJK / -

U sklopu Osječkog ljeta kulture u srijedu, 10. kolovoza u Kulturnom centru Osijek u 21 sat na scenu stupa Synchronos Ansambl. Ovaj međunarodni ansambl za suvremenu glazbu osnovan je 2019. godine sa sjedištem u Zagrebu, a čine ga glazbenici iz Hrvatske, Austrije, Francuske i Sjedinjenih Američkih Država. 

„Spoj suvremene, a ponekad na iznenađenje slušatelja i eksperimentalne glazbe nažalost ipak nećemo doživjeti u dvorištu HAZU-a, zbog nepredvidivog vremena, ali vjerujemo da će nam ovaj koncert u dobro poznatom prostoru predvorja Kulturnog centra, ostati u dugom sjećanju”, kažu organizatori.

Na inicijativu skladatelja Tibora Szirovicze, Synchronos Ansambl orijentiran je na izvođenje suvremene glazbe u pravome smislu te riječi. Njihov repertoar sačinjen je od skladbi koje su nastajale u periodu od posljednjih dvadeset godina, nerijetko su upravo u njihovoj izvedbi praizvedene.

Bogato iskustvo, raznolikost instrumentarija i šarolika nacionalnost predstavnice su Synchronos Ansambla. Ansambl je surađivao s brojnim glazbenicima te je izvodio djela od poznatih skladatelja kao što su Andysa Skordis, Marko Slaviček, Tibor Szirovicza, Mladen Tarbuk, Reiko Fütung, Frano Đurović, Sanda Majurec, Brigitta Muntendorf, Nina Šenk, Nico Muhly i Dubravko Detoni.

PROGRAM

Minas Borboudakis

ROAI V

Jonathan Bailey Holland

His House is Not of This Land

Reiko Fueting

Weg, Lied der Schwane

Oscar Bianchi

Antilope

Milica Djordjević

Pomen II

Mladen Tarbuk

Quatre épigrammes de temps

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.