Hrvatski radio

Radio Osijek

Osijek uživo - srijedom od 12.15

28.03.2023.

10:03

Autor: HRT Radio Osijek

Nova emisija

Nova emisija

Foto: Davor Lončarić / HRT Radio Osijek

Svake druge srijede u programu Radio Osijeka bit će gradonačelnik Osijeka Ivan Radić. Emisiju Osijek uživo priprema i vodi Samir Klasiček, a bit će to prostor za komunikaciju gradonačenika s građanima Osijeka. 

Slušatelji koji redovito prate naš progam sigurno će se sjetiti kako smo uvijek imali jednu tjednu emisiju u kojoj su gostovali čelnici Grada Osijeka i redovito odgovarali na pitanja naših novinara i voditelja, snimljena pitanja iz anketa s građanima ili su pak izravno u programu slušali razmišljanja građana o tome što je u gradu dobro, a što nije. Posljednju takvu emisiju, "Gradončelnik ima riječ" emitirali smo prije pandemije koronavirusa, odnosno dok je bivši gradonačelnik Ivan Vrkić mogao dolaziti u naš studio i razgovarati sa slušateljima. Zbog opravdanih oklonosti morali smo prekinuti emitiranje takve emisije, no sada vraćamo slušateljima omiljeni sadržaj u program.


Nova emisija zove se "Osijek uživo" i emitirat ćemo ju svake druge srijede u stalnom terminu, od 12 sati i 15 minuta. Voditelj je Samir Klasiček koji će zasigurno uvijek pronaći dobru temu ra raspravu s gradonačelnikom, osluškivat će najvažnije gradske priče te ih pretočiti u sadržaj emisije. Naši će novinari snimati kritička razmišljanja Osječanki i Osječana, a tijekom emisije moći će se uključiti i slušatelji telefonom ili preko društvenih mreža. Aktivirat ćemo dobro poznati broj Radio Osijeka 031 207 777 i našu Facebook stranicu na kojoj ćete prije emisije i tijekom emisije moći postaviti pitanja gradonačelniku Ivanu Radiću ili njegovim zamjenicima. 


U prvoj emisiji, u srijedu 29. ožujka od 12 sati i 15 minuta središnje će teme biti najavljeni dolazak američkih investitora i otvaranje velikog broja novih radnih mjesta u Osijeku, a uvijek je zanimljiva i tema obnove i gradnje prometne infrastrukture jer već sada stanje u osječkom prometu možemo nazvati gotovo kaotičnim. Zašto je tako i što se događa, doznajte na Radio Osijeku svake druge srijede od 12 sati i 15 minuta. 


U prvoj emisiji nećemo primati pitanja slušatelja, ali ćemo malo predstaviti i naše tehničke mogućnosti jer će gradonačelnik Osijeka Ivan Radić biti u novouređenoj "novinarskoj sobi" u Kuhačevoj 9, a voditelj Samir Klasiček u našem studiju. Vizualno će nam to pokazati i naši radijski influenceri na društvenim mrežama, a u skoroj budućnosti ova će radijska emisija dobiti i vizualno izdanje na našim društvenim mrežama. 


Slušajte "Osijek uživo" svake druge srijede od 12,15 sati i budite kreator gradskih politika i kritičar osječke svakodnevice, pohvalite što treba pohvaliti i istaknite što vam se ne sviđa u Osijeku, predložite ono što mislite da treba činiti gradska uprava.  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.