Hrvatski radio

Radio Osijek

Dan Hrvata iz Vojvodine u Osijeku

13.09.2022.

10:01

Autor: Radio Osijek/Amoreta Bajto

Dan Hrvata iz Vojvodine u Osk

Dan Hrvata iz Vojvodine u Osk

Foto: -/- / -/-

Dan Hrvata iz Vojvodine u Osijeku  naslovljen "Osijeku s potpisom, Hrvati iz Vojvodine" održat će se u petak, 16. rujna. Organizatori najavljuju književne, likovne i glazbeno - zabavne sadržaje na više lokacija u gradu, a sve će završiti svečanom akademijom u osječkom HNK.

Za podne je najavljeno predstavljanje bloka u časopisu Književna revija "Suvremeno dijalektalno pjesništvo na novoštokavskom ikavici među Hrvatima u Bačkoj" na osječkom Filozofskom fakultetu. U poslijepodnevnim će se satima na Filozofskom fakultetu otvoriti izložba "150 godina Bunjevačkih i šokačkih novina u Bunjevačke i šokačke Vile".

Za 17 sati i 30 minuta najavljena je tribina "Društveno-politički položaj Hrvata u Srbiji - stanje i perspektive" u Kulturnom centru. Svečana akademija: "Osijeku s potpisom, Hrvati iz Vojvodine" u kojoj  sudjeluje više od stotinu gostiju iz Petrovaradina, Monoštora, Subotice, Tavankuta i Novog Sada, održat će se u 20 sati u HNK.

 Ulaz na Svečanu akademiju u HNK je slobodan. Ulaznice se od danas, 13. rujna, mogu podići na blagajni HNK.

Dan Hrvata iz Vojvodine u Osijeku

Dan Hrvata iz Vojvodine u Osijeku

Foto: -/- / -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.