Hrvatski radio

Radio Osijek

Osječki Ferivi polumaraton ulazi u punoljetnost

05.04.2022.

14:59

Autor: HRT Radio Osijek

.

.

Foto: HRT Radio Osijek / HRT Radio Osijek

U subotu 9. travnja, očekuje nas 18. izdanje Osječkog Ferivi polumaratona. Organizatori ove godine najavljuju rekordan broj natjecatelja. 

Kako se moglo čuti na najavnoj konferenciji, već sada se prijavilo 1200 polumaratonaca iz 10 različitih zemalja, te 300 natjecatelja za revijalnu utrku građana.

Utrka duga 21,1 km trčat će se djelomično izmijenjenom rutom jer će se zbog radova na Pješačkom mostu utrka odvijati preko cestovnog mosta. Uz polumaraton organizira se i utrka za građane „Jel’ trčiš, lega?“ na pet kilometara, zatim utrke muških, ženskih i mješovitih štafeta 3 x 7 kilometara te dječje utrke u duljinama od 300 metara do jednog kilometra. Start utrke građana i štafetne utrke bit će od 10.00 sati na Trgu Ante Starčevića, dok će dječje utrke startati od 17.00 sati na šetnici Gornjodravske obale, zapadno od zimske luke.

Direktor utrke Damir Černić:

Damir Černić

Gradonačelnik Ivan Radić potvrdio je značaj manifestacije i sam najavio sudjelovanje:

Ivan Radić

.

.

Foto: HRT Radio Osijek / HRT Radio Osijek

- Pandemija nam konačno dopušta da se okupimo u većem broju i nastavimo se družiti na otvorenom. Siguran sam da će svi koji prvi puta otrče utrku već iduće godine s nestrpljenjem čekati Osječki Ferivi polumaraton - rekao je župan Ivan Anušić.

Ivan Anušić

Organizator događaja je Maraton klub Hrvatski sokol iz Osijeka, a pokrovitelji su Grad Osijek, Osječko-baranjska županija, Turistička zajednica Grada Osijeka i Hrvatski crveni križ.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.