Hrvatski radio

Radio Osijek

Otvoren natječaj za dodjelu godišnjih volonterskih nagrada

19.09.2023.

14:20

Autor: Radio Osijek/TM

Otvoren natječaj za dodjelu godišnjih volonterskih nagrada

Otvoren natječaj za dodjelu godišnjih volonterskih nagrada

Foto: Volonterski centar Osijek / -

U povodu Međunarodnog dana volontera 5. prosinca 2023. godine, Volonterski centar Osijek DKolektiva – organizacije za društveni razvoj objavio je Natječaj za dodjelu godišnjih volonterskih nagrada. Nagrada kojoj je namjera, kako kaže slogan, „Učiniti nevidljivo vidljivim, dodjeljuje se u četiri kategorije, a nominacije se primaju do 16. listopada.

Volonterski centar Osijek poziva udruge, zaklade, ustanove, institucije i poslovne organizacije da nominiraju kandidate za dodjelu godišnjih volonterskih nagrada u sljedećim kategorijama.

    1. Nagrada za volonterski angažman pojedinca ili tima volontera

Dodjeljuje se pojedincima, tandemima ili timovima koji su volonterskim angažmanom doprinijeli djelovanju za opće dobro. Volontere može nominirati neprofitna organizacija (udruga, zaklada, ustanova ili institucija).

    2. Nagrada za primjere dobre prakse uključivanja volontera

Dodjeljuje se organizatoru volontiranja koji provodi kvalitetan volonterski program. Organizator volontiranja može sam nominirati svoj volonterski program ili može biti nominiran od strane druge organizacije.

    3. Nagrada za doprinos razvoju volontiranja u obrazovanju

Dodjeljuje se osnovnoj, srednjoj školi, višoj ili visokoškolskoj ustanovi koja razvija i njeguje program volontiranja u obrazovanju. Obrazovna ustanova može sama nominirati svoj volonterski program/inicijativu učenika ili studenata ili može biti nominirana od strane druge organizacije.

    4. Nagrada za doprinos poslovnog sektora razvoju volonterstva

Dodjeljuje se poslovnoj organizaciji koja je svojim resursima pomogla razvoj volonterstva. Poslovna organizacija može sama nominirati volonterski doprinos ili može biti nominirana od strane druge poslovne ili neprofitne organizacije.

„Volontersku nagradu dodjeljuje Volonterski centar Osijek uz podršku Savjeta za razvoj volonterstva koji čine ugledni pojedinci iz zajednice, a čija je uloga selekcija kandidata i odluka o dodjeli nagrade”, pojašnjavaju iz DKolektiva.

Tekst natječaja koji uključuje kriterije i obrasci za nominaciju mogu se pronaći na web stranici DKolektiva – organizacije za društveni razvoj, ili dobiti na osobni zahtjev u Volonterskom centru Osijek, DKolektiv – organizacija za društveni razvoj, Stjepana Radića 16, tel. 031 211 306, e-mail: nagrada.vcos@gmail.com.

Natječaj je otvoren do 16. listopada 2023.

Prijave se mogu slati poštom, e-mailom ili dostaviti osobno na adresu Županijska 11, Volonterski centar Osijek, radnim danom od 9 do 16 sati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.