Hrvatski radio

Radio Osijek

Pedagoške radionice za roditelje: Roditeljske vještine za 5!

10.01.2023.

17:24

Autor: Radio Osijek/TM

Pedagoške radionice za roditelje: Roditeljske vještine za 5!

Pedagoške radionice za roditelje: Roditeljske vještine za 5!

Foto: GISKO / -

Odsjek za pedagogiju Filozofskog fakulteta u Osijeku u suradnji s Gradskom i sveučilišnom knjižnicom Osijek u razdoblju od 16. do 27. siječnja organizira ciklus pedagoških radionice za roditelje „Roditeljske vještine za 5!” .

Radionice provode studenti druge godine diplomskog studija pedagogije Filozofskog fakulteta u Osijeku pod vodstvom Sare Kakuk.

Radionice i predavanja namijenjeni su roditeljima djece osnovnoškolske i srednjoškolske dobi s ciljem stvaranja poticajnog i osnažujućeg okruženja u kojem roditelji međusobno i s voditeljima radionica razmjenjuju ideje o načinima na koje žive svoje roditeljstvo.

„Kroz radionice roditelji bolje upoznaju sebe kao roditelja, prepoznaju načine na koje se odnose prema svojem djetetu te doznaju i za druge moguće načine odnošenja prema djetetu u rješavanju izazovnih situacija. Također se upoznaju sa znanstvenim stajalištima i najnovijim spoznajama o djeci školske i adolescentske dobi i mogućim izazovima karakterističnim za pojedinu dob. Na radionicama se koristite različiti oblici rada, ovisno o cilju i sadržaju pojedine aktivnosti. Kratka predavanja uz vježbe i rad na različitim zadacima izmjenjuju se s razgovorom na određenu temu i razmjenu iskustva u malim ili većim grupama. Kroz različite i izazovne teme nastoji se osvijestiti roditelje o mogućim izazovima s kojima se susreću djeca i mladi, te kroz razmjenu informacija, znanja, vještina i podrške roditeljima promicati osobni rast i razvoj kompetentnosti roditelja”, stoji u najavi ciklusa radionica.

Zainteresirani za sudjelovanje mogu se prijaviti na Odjelu za rad s djecom i mladima Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek (br. tel.: 211 472).

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.