Hrvatski radio

Radio Osijek

Pet koncerata od jutra do večeri uz Međunarodni dan jazza

29.04.2022.

18:54

Autor: Radio Osijek/TM

Plakat - Međunarodni dan jazza u Osijeku

Plakat - Međunarodni dan jazza u Osijeku

Foto: - / -

Povodom obilježavanja 11. godišnjice Međunarodnog dana jazza u nekoliko gradova Hrvatske u subotu, 30. travnja održat će se vrhunski glazbeni programi od “live” koncerata jazz glazbe, glazbenih radionica do radijskih i TV gostovanja. Programi su najavljeni za Split, Zagreb, Pulu, Rijeku, Krk i Osijek. 

Međunarodni dan jazza (30. travnja) u Osijeku će biti obilježen s čak pet jazz koncerata u kojima će posjetitelji moći uživati već od prijepodnevnih sati pa sve do večeri, na više gradskih lokacija.

Ulaz za sve koncerte je besplatan.

Ove godine, Hrvatska glazbena unija u suradnji s Kulturnim centrom Osijek organizira slijedeći program:

 

Trg Slobode – od 11.00 sati

NoJazzBand

Sing Song Swing

 

Nova rupa (Plato ispred Kulturnog centra Osijek) – od 17.00 sati

Big Bend Osijek

Jazz Therapy Trio

The Morenos

Međunarodni dan jazza međunarodna je manifestacija kojom se promovira umjetnost sviranja i jedan od najintrigantnijih glazbenih pravaca - jazz. U studenom 2011. godine Organizacija Ujedinjenih naroda za obrazovanje, znanost i kulturu (UNESCO) službeno je 30. travnja proglasila Međunarodnim danom jazza, kako bi istaknula jazz i njegovu ulogu povezivanja ljudi u svim krajevima svijeta. Međunarodni dan jazza okuplja zajednice, škole, umjetnike, povjesničare, akademike i ljubitelje jazza diljem svijeta kako bi proslavili i upoznali jazz i njegove korijene, budućnost i utjecaj.

CIlj ove manifestacije poboljšanje je glazbene kulturne ponude u gradu, ali i promocija izvrsnosti domaćih glazbenika, kako onih etabliranih, tako i mnogobrojnih mladih glazbenika koji će u idućim godinama biti nositelji jazz scene u Hrvatskoj.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.