Hrvatski radio

Radio Osijek

18:43 / 08.06.2022.

Autor: Radio Osijek/TM

Piknik solidarnosti u Osijeku

Vizuall Piknik solidarnosti

Vizuall Piknik solidarnosti

Foto: Mladforma / -

Inicijativa Mladforma organizira Piknik solidarnosti u subotu, 11. lipnja od 10 sati. Prvotno je bilo planirano da okupljanje bude u Parku Petra Krešimira 1V., međutim kako se u isto vrijeme na tom mjestu okupljaju sudionici Hoda za život, lokacija Piknika solidarnosti prebačena je u Park kralja Tomislava.

„Kad kažemo piknik najčešće pomislimo na zelenu površinu, debeli hlad, dekicu, klopu i dobru atmosferu. Kad Mladforma kaže piknik pomisli na sve to uz prstohvat solidarnosti, demokratičnosti i međusobnog uvažavanja. Želimo na afirmativan način pokazati da je i Osijek progresivan i solidaran grad!”, stoji u najavi događaja.

Piknikom solidarnosti Mladforma želi osigurati siguran prostor za sve sugrađane koji razmišljaju solidarno, uključivo i koji žele dostojanstvena i jednaka prava na izbor za sve građane. „Nismo jedini događaj koji se na sličnoj lokaciji odvija u to vrijeme, ali smo jedini koji Osijek zamišlja kao progresivan i solidaran grad”, ističu iz Mladforme i dodaju: „Dakle, sve što trebate jest ponijeti onu dekicu i klopu s početka teksta, a dobro bi vam došlo i osvježenje, frizbi, reket i gitara.”

Piknik solidarnosti logistički je podržala Zaklada Slagalica. Mladforma priprema i zanimljiv program.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.