Hrvatski radio

Radio Osijek

„Plišana revolucija” u KC-u

17.03.2023.

19:08

Autor: Radio Osijek/TM

„Plišana revolucija” u KC-u

„Plišana revolucija” u KC-u

Foto: Kristijan Cimer / Kulturni centar Osijek

Od 22. do 25. ožujka u Kulturnom centru Osijek bit će izvedene četiri predstave „Plišana revolucija“, autorskog projekta redatelja Vanje Jovanovića i dramaturga Mateja Sudarića. 

Naslovne uloge u ovoj kazališnoj predstavi, premijerno prikazanoj u veljači, tumače predstavnici mlade generacije osječkih glumaca: Vedran Dakić, Sara Moser, Mateja Tustanovski, Nikola Radoš i Davor Tarbuk.

Izvedbe predstave „Plišana revolucija“, nastale u produkciji Kulturnog centra Osijek, su 22., 23., 24. i 25. ožujka s početkom u 20 sati. Cijena ulaznice je 7,00 eura. 

Prodaja i preuzimanje ulaznica: Od subote, 18. ožujka na porti Kulturnog centra Osijek (Trpimirova 2/A, Osijek), svaki dan (osim nedjelje) od 7-22 sata.

„Kroz tromjesečni proces rada, intenzivnom suradnjom autorskog tima i ansambla mladih osječkih glumaca nastajala je „Plišana revolucija“ od ideje, kroz istraživanje i improvizaciju, do koncepta, teksta i konačno do predstave s pet izazovnih i glumački zahtjevnih likova. Predstava započinje kao ležerno druženje pet prijatelja uoči obrane diplomskog rada i službenog završetka studentskog života, a postaje „borba“; za i protiv ulaska u ozbiljan život, suočavanje sa strahovima iz sadašnjosti ili onima iz budućnosti te, u slučaju glavnog lika Duška Radića, i borbi protiv unutarnjih neprijatelja”, stoji u najavi.     

„Plišana revolucija” u KC-u

„Plišana revolucija” u KC-u

Foto: Kristijan Cimer / Kulturni centar Osijek

„Plišana revolucija”

Mala dvorana Kulturnog centra Osijek

Srijeda, 22.3./20.00 sati

Četvrtak, 23.3./20.00 sati

Petak, 24.3./20.00 sati

Subota,25.3./20.00 sati

    

Autorski projekt Vanje Jovanovića i Mateja Sudarića

Redatelj: Vanja Jovanović

Dramaturg: Matej Sudarić

Scenograf i kostimograf: Mario Tomašević

Autor glazbe: Ljudevit Laušin

Dizajnerica rasvjete: Anđela Kusić

Igraju: Vedran Dakić/Sara Moser/Mateja Tustanovski/Nikola Radoš/Davor Tarbuk

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.