Hrvatski radio

Radio Osijek

Poezija radi poezije #2 (+ Prosvjed na dvosjedu live)

20.04.2022.

15:38

Autor: Radio Osijek/TM

Plakat pjesničko-glazbene večeri

Plakat pjesničko-glazbene večeri

Foto: - / -

Pjesnička skupina Na krajičku jezika u subotu, 23. travnja organizira večer poezije i glazbe u osječkom Cadilaku. Program Poezija radi poezije #2 glazbeno će popratiti autorski projekt Slavka Babića i Bojana Sauerborna Prosvjed na dvosjedu. Početak je u 21 sat. Ulaz je slobodan.

„Možda zvuči zastrašujuće, ali prošlo je više od tri pune godine od naše prve Poezije radi poezije u osječkom Cadillacu. U međuvremenu je prošlo i nekoliko Svjetskih dana poezije, a uskoro nam se bliži i deveti rođendan Krajička jezika. Stoga, odlučili smo ispraviti sve nepravde i nakon svih pandemija, donesenih i ukinutih mjera, kriza, recesija i nedaća, iznova izaći na staro mjesto zločina s autorskom poezijom. Autorsku poeziju u Osijeku (misleći na indoor čitanja) nismo ni radili još od tada, iako smo imali nekoliko kratkih izleta povodom pada prvog snijega i manifestacije 50 Poems for Snow. Stoga smo odlučili koncipirati ovu večer kao cjelovečernje druženje uz pisanu riječ, ali i glazbu”, pišu članovi pjesničke skupine Na krajičku jezika u najavi ove pjesničko-glazbene večeri.

Za koncertni dio zadužen je Prosvjed na dvosjedu, autorski projekt Slavka Babića i Bojana Sauerborna, koji će ovom prilikom osječkoj publici predstaviti presjek svoja dva studijska izdanja „Moć rasute pažnje“ i „Vrijeme čekanja“. Ovaj duo na pozornici neće biti sam jer će im se pridružiti i Ivan Knežević na basu te Ksenija Pešić na back vokalu, violončelu i vibrafonu. „U pauzama između koncerata i krugova čitanja autorske riječi slušamo i družimo se uz glazbu Toma Waitsa, Leonarda Cohena, Boba Dylana, Nicka Cavea, Neila Younga i tko zna kojeg još famoznog regionalnog ili svjetskog kantautora. Mislimo da je razloga za doći više nego dovoljno. Ako ništa drugo barem da nas vidite kako smo ostarili u ove tri godine”, kažu pjesnici.

Autorsku poeziju čitaju:

Bruno Koić

Mislav Bartoš

Slavko Babić

Prosvjed na dvosjedu su:

Slavko Babić (vokal)

Bojan Sauerborn (gitara)

Ivan Knežević (bas)

Ksenija Pešić (back vokali, violončelo, vibrafon)


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.