Hrvatski radio

Radio Osijek

Pokazna vježba u središtu Osijeka

30.05.2022.

21:55

Autor: Radio Osijek/TM

Sjedište Osječko-baranjske županije

Sjedište Osječko-baranjske županije

Foto: Amoreta Bajto / Radio Osijek

U utorak, 31. svibnja, s početkom u 11 sati na Trgu Ante Starčevića u Osijeku održat će se pokazna vježba operativnih snaga sustava Civilne zaštite Osječko-baranjske županije.

Tim povodom simulirat će se izvanredni događaj – požar u zgradi u kojoj je sjedište Osječko-baranjske županije (Trg A. Starčevića 2), uslijedit će zatim gašenje požara, spašavanje ozlijeđenih osoba i druge aktivnosti u izvanrednim situacijama.

„Tijekom jednosatne vježbe pripadnici operativnih snaga koristit će zvučne signale opasnosti i prolaska vozila interventnih i hitnih službi, pa obavještavamo građane Osijeka da je riječ samo o vježbi pripadnika civilne zaštite te nema razloga za uznemirenost”, upozorava Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije.

Vježba „Osijek 2022.” provodi se zbog provjere pripravnosti, brzine aktiviranja i opremljenosti pripadnika operativnih snaga sustava civilne zaštite Osječko-baranjske županije, kao i funkcionalnosti materijalno-tehničkih sredstava kojima raspolažu, provjere procedura i koordinacije kod provođenja mjera i aktivnosti.

U pokaznu vježbu „Osijek 2022.“ bit će uključeni pripadnici Stožera CZ OBŽ, Vatrogasne zajednice OBŽ, Policijske uprave osječko-baranjske, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo OBŽ, Zavoda za hitnu medicinu OBŽ, Društva crvenog križa OBŽ, Hrvatske gorske službe spašavanja - Stanica Osijek, Radio kluba Osijek i Ravnateljstva CZ Područnog ureda Osijek.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.