Hrvatski radio

Radio Osijek

Predstavljanje knjige Brune Šimleše „(P)ostati zdrav”

28.03.2022.

18:15

Autor: Radio Osijek/TM

Bruno Šimleša

Bruno Šimleša

Foto: FB Bruno Šimleša / -

U Klubu knjižare Nova u srijedu, 30. ožujka u 18 sati bit će predstavljena knjiga Brune Šimleše „(P)ostani zdrav”, a autor najavljuje da će dva sata kasnije, u 20h, svoju najnoviju knjigu promovirati i u Valpovu, u Centru kulture M.P. Katančić.

Iz Kluba knjižare Nova napominju da će se cijelo predstavljanje moći izravno pratiti i na njihovoj Facebook stranici.

“Ulaz je naravno slobodan, knjige će biti na popustu, a i vaša su pitanja besplatna. Dobrodošli”, poručuje Šimleša

Svojom novom knjigom “(P)ostati zdrav” sociolog, kolumnist i predavač Bruno Šimleša čitatelja upućuje na neizrecivu važnost zdravlja, ali samo kao sklada duha i tijela! Ova knjiga nastavlja njegov niz uspješnica iz područja popularne psihologije i duhovnosti, dosad objavljenih u više od 250.000 primjeraka. Autor ovim, desetim po redu naslovom slavi 20 godina karijere koju su obilježili i brojni regionalni prijevodi.

Nakon Ljubavologije i Škole života – orijentiranih na ljubav i (među)ljudske odnose – (P)ostati zdrav fokusira se na zdravlje. Autor kombinira vlastito iskustvo pružanja pomoći oboljelima od raka i zaključke znanstvenih istraživanja koji dokazuju utjecaj uma na tijelo.

Holistički pristupajući zdravlju, autor naglašava važnost misli, emocija i odnosa na naše fizičko stanje te preispituje uobičajeno shvaćanje koncepta zdravog života. Posebno su naglašena četiri faktora koja negativno utječu na zdravlje: neizražavanje emocija, kompromitiranje u odnosima, neosjećanje ljubavi prema sebi i stres.

Knjiga (P)ostati zdrav namijenjena je i zdravima i onima koje već muče boljke da shvate kako svojim odnosom prema sebi i životu mogu poboljšati zdravlje. Važan dio knjige čine i savjeti okolini, odnosno svima koji žele pomoći svojim voljenima u borbi za zdravlje.

Skoro dvosatno druženje s dragim nam gostom pretvorilo se u prijateljski susret s kojeg je svatko otišao bogatiji za pokoji koristan životni savjet.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.