Hrvatski radio

Radio Osijek

Prema Višnjevcu autobusi umjesto tramvaja

20.03.2022.

19:58

Autor: Radio Osijek/TM

Mjesto gdje se iz tramvaja presjeda u autobus

Mjesto gdje se iz tramvaja presjeda u autobus

Foto: GPP / Radio Osijek

Zbog izvođenja radova na demontaži postojećeg i izgradnji novog kolosiječnog sustava u Ulici J. J. Strossmayera na dionici od Svilajske ulice do turbo kružnog toka Osijek-Višnjevac, od 21. ožujka do 30. svibnja 2022. godine na toj će se dionici uspostaviti privremena regulacija prometa

U tom će razdoblju biti ukinuta tramvajska linija br. 1 Višnjevac – Zeleno polje na dionici od okretišta Podgrađe (Dvorac Pejačević) – Višenjevac. Umjesto tramvaja na tom će dijelu voziti autobusi. "Presjedanje putnika iz tramvaja u autobus i obrnuto, obavljati će se na privremenom tramvajskom/autobusnom stajalištu pozicioniranom na okretištu Podgrađe (Dvorac Pejačević), uz napomenu da je OBVEZNA VALIDACIJA i u vozilu u kojem se prvotno obavlja vožnja, kao i u vozilu na koje se presjeda, što će se registrirati kao jedna vožnja. Duž cijele dionice tramvajske linije od okretišta Podgrađe do Višnjevca, autobusi će koristiti postojeća tramvajska stajališta", javljaju iz Gradskog prijevoza putnika. Dodaju da su polasci tramvaja i autobusa dostupni na mrežnim stranicama GPP-a na linku: https://gpp-osijek.com/polasci/ kao i na stajalištima koja su opremljena info panoima.

Trasa autobusne linije GPP-a br.5 za Josipovac i iz Josipovca i linije br.10 Svilajska-Hrvatske Republike, za vrijeme radova na fazi A, I faze ostaje nepromijenjena.


Iz gradske uprave objasnili su kako će se odvijati promet:
"Privremenom regulacijom prometa faze A, I. faze bit će:

– obustavljen promet na krajnjoj desnoj prometnoj traci oba kolnička traka predmetne dionice u Ulici J. J. Strossmayera;

– onemogućen pristup s Ulice J. J. Strossmayera trgovačkim društvima DS SMITH Unija papir Croatia d.o.o., BIOS d.o.o., TC Plodine i MC Donald´s. Pristup će biti omogućen iz Kapelske ulice;

– onemogućeno lijevo skretanje iz Ulice J. J. Strossmayera u Svilajsku ulicu, iz smjera istoka prema jugu, odnosno lijevo skretanje iz Ulice J. J. Strossmayera u Petefijevu, iz smjera zapada k sjeveru, pri čemu će se promet na ukinutim prometnim tokovima preusmjeriti na obilazne pravce sukladno postavljenoj privremenoj regulaciji prometa.

S ciljem sprječavanja prometnih zastoja u Svilajskoj ulici, na dionici od D2 (TC Portanova) prema sjeveru, promet će se usmjeravati prema centru Kozjačkom ulicom i Kapelskom ulicom, a Kapelskom ulicom prema Višnjevcu."

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.