Hrvatski radio

Radio Osijek

Premijera godišnje produkcije Baletnog studija Dječjeg kazališta

02.06.2022.

14:46

Autor: Radio Osijek/TM

Baletni studio Dječjeg kazališta

Baletni studio Dječjeg kazališta

Foto: Dječje kazalište Branka Mihaljevića Osijek / -

Baletni studio Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića, nakon dvije godine stanke zbog pandemije, ponovno je u prigodi predstaviti svoju godišnju produkciju. Premijerna izvedba bit će u subotu, 4. lipnja u 18 sati, a reprizna je na rasporedu u nedjelju 5. lipnja u 10,30 sati. 

Koreografije su osmislile voditeljica studija Maja Huber i asistentica Ana Marija Lendić, koje potpisuju i izbor glazbe i kostima, dok je za oblikovanje rasvjete bio zadužen Igor Elek. Balerine će osim na glazbu Čakovskog, Straussa, Chopina i drugih klasika, plesati i na obrade suvremenih skladbi kao što su „Just The Way You Are“, „Ocean Eyes“ ili „Don't Worry“. 

„U produkciji sudjeluje pedesetak polaznica koje disciplinirano i uporno njeguju ljubav prema plesu kroz klasični balet, ali i suvremene elemente. Kretanje u plesu predstavlja jednu jedinstvenu cjelinu u koju je uključeno sve što imamo i sve ono što jesmo. Tijelo kao instrument izražavanja u službi je primarne i jedine čovjekove komunikacije u kojoj je nemoguće lagati. Tijelo nikada ne laže. Tijelo otkriva ono što ponekad riječju pokušamo skriti“, napisala je voditeljica Maja Huber. 

»Pridružite nam se ove subote i nedjelje u Dječjem kazalištu i pogledajte kako naše balerine kroz pokret čuvaju kazališnu i plesnu kulturu«, pozivaju iz Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića.

Ulaznice po cijeni od 15 kuna mogu se kupiti na blagajni kazališta ili rezervirati mailom na blagajna@djecje-kazaliste.hr i na broj 501-485.

Baletni studio Dječjeg kazališta

Baletni studio Dječjeg kazališta

Foto: Dječje kazalište Branka Mihaljevića Osijek / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.