Hrvatski radio

Radio Osijek

Prikupljanje materijalne pomoći raseljenim Ukrajincima prema novom rasporedu

28.03.2022.

13:40

Autor: Radio Osijek/TM

Prikupljanje materijalne pomoći za raseljene Ukrajince

Prikupljanje materijalne pomoći za raseljene Ukrajince

Foto: Crveni križ, Gradsko društvo Osijek / -

Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Osijek nastavlja prikupljati materijalnu pomoć za raseljene osobe iz Ukrajine. Pomoć i donacije prikupljaju se u sjedištu osječkog Crvenog križa, na Šetalištu Petra Preradovića 6, a utvrđen je i novi raspored. 

Raspored prikupljanja pomoći:

Radnim danom: 

Ponedjeljak - Petak: 10.00 - 16.00 sati

Vikendom: 

Subota: 8.00 12.00 sati

Za pomoć u zbrinjavanju raseljenih osoba iz Ukrajine prikuplja se sljedeća materijalna pomoć:

HRANA: 

brašno, ulje, riža, šećer, kuhinjska sol, tjestenina, juha u vrećici, riblja konzerva, mesna konzerva i marmelada, hrana za bebe kašica i žitne kašice/pahuljice za djecu.

HIGIJENA: 

sapun za ruke, gel za tuširanje, šampon za kosu, pasta za zube, četkica za zube, jednokratni brijač, higijenski ulošci, pelene za djecu, krema za djecu, šampon za djecu, dječja pasta za zube, dječja četkica za zube i higijenske vlažne maramice za djecu.

ODJEĆA I OBUĆA: 

proljetna i ljetna odjeća i obuća, donje rublje, čarape, papuče

OSTALO: 

školske torbe i pribor, dječja oprema

„Pravne i fizičke osobe koje mogu i žele pomoći s većom količinom donacija (paletno pakiranje) molimo da nam se radi preuzimanja veće količine donacija jave na e-mail: crvenikrizosijek@crvenikrizosijek.hr ili na kontakt telefon 031/205-488, budući da će se veće količine donacija prikupljati u Logističko-tehničkom centru Crvenog križa u Jablanovoj ulici 51 u Osijeku”, ističu iz Crvenog križa i dodaju: "U ime raseljenog stanovništva iz Ukrajine, Hrvatski Crveni križ zahvaljuje svima na donacijama."

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.