Hrvatski radio

Radio Osijek

Program osječkog smanjivanja težine (POST) upisuje nove članove

04.01.2022.

17:59

Autor: Gimnastičko društvo Osijek-Žito

-

-

Foto: Gimnastičko društvo Osijek-Žito / -

Gimnastičko društvo Osijek – Žito započelo je s upisima novih članova u program mršavljenja POST Program osječkog smanjivanja težine. Za sve zainteresirane, u četvrtak, 27. siječnja u Sokol Centru (Kralja Zvonimira 5, Osijek. II. kat – pristup liftom) u 19 te u 20 sati održat će se uvodna predavanja gdje će biti prezentiran sam program. 

Program POST osmišljen je temeljem suvremenih znanstvenih spoznaja o pretilosti jednako kao i o razlozima neuspješnosti brojnih dijeta koje postoje. Temelji se na teorijskom znanju fiziologije probave, jedenju u vremenskom okviru, vježbama opuštanja, skrivenom fitnesu te pravom postu za one koji trebaju provesti veći zahvat. Krajnji je cilj ne samo dovesti polaznike do njihovog cilja, nego ih i osposobiti za daljnje uspješno i samostalno održavanje zdrave tjelesne težine.

Program POST do sada je prošlo više desetaka korisnika, a sami polaznici nisu skrivali oduševljenje POST-om. „Osjećam se odlično jer sam u 6 mjeseci osnovnog programa skinula 26 kilograma, a kroz program POST+ skinula sam dodatnih 13 kilograma, znači 39 kilograma ukupno. Također, smanjila mi se razina šećeri u krvi te mi se snizio tlak. Osjećam se puno bolje, puno lakše, pokretnije. Na program POST sam se prijavila prvenstveno zbog zdravlja te zbog značajnog povećanja tjelesne težine. Primijetila sam da mi se šećer u krvi naglo povećao, osim šećera povećao mi se i tlak te kolesterol. Kada sam se upisala na program u 9. mjesecu dosegla sam 105,5 kilograma.To je bio ključan trenutak kada sam odlučila nešto promijeniti“, navodi Sanela Veli, polaznica programa.

Kroz program POST prošlo je više desetaka polaznika koji su ostvarili značajne rezultate u svom cilju smanjenja tjelesne težine, a upravo u ovom trenutku svoj zadnji mjesec programa prolazi gotovo 50 polaznika.

„U POST- u su trenutno 44 polaznika koji su tijekom četiri mjeseca smršavili ukupno 431,2 kg, odnosno prosječno 10 kg po polazniku. Raspon je prilično velik; od 2,8 kg do 35 kg. S obzirom da su posljednja mjerenja uslijedila nakon Božića rezultati su više nego dobri. Polaznici su pokazali kako su usvojili temeljna znanja i vještine za nošenje i s velikim izazovima kao što su bili praznici. Ostaje nam još mjesec dana osnovnog programa te nakon toga POST PLUS za one koji nisu dostigli svoju zdravu težinu. S obzirom da smo trenutno na gubitku težine od 10 % vjerujemo da će i ova generacija ponoviti uspjeh prethodnih čiji je ukupan prosječni gubitak težine bio između 12 – 13 %.“, ističe dr. Dražen Gorjanski, koji uz doc. Ćurkovića vodi POST.

Rezultati rada s nekoliko prijašnjih grupa, potvrdili su kvalitetu programa i ispravnost postavljenih metoda kada je riječ o smanjenju tjelesne težine.

Napomena: broj mjesta na uvodnom predavanju je ograničen, a rezervaciju je moguće dobiti pozivom na broj 091 514 3760.

Sam program kreće 2. veljače. Cijena je 400 kuna mjesečno (program traje 5 mjeseci).

Više informacija o samom programu pronađite na sljedećem linku: https://gdosijek.hr/rekreacija/program-post  (Tekst: Gimnastičko društvo Osijek-Žito)


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.