Hrvatski radio

Radio Osijek

Proljetni festival u Čepinu

28.04.2022.

20:32

Autor: Radio Osijek/TM

Plakat Proljetnog sajma u Čepinu

Plakat Proljetnog sajma u Čepinu

Foto: Općina Čepin / -

Posljednjega dana travnja, u subotu u Čepinu se na trgu ispred Centra za kulturu od 10 sati održava Proljetni festival cvijeća, povrtnih sadnica, meda i proizvoda s OPG-ova. Organizator je Općina Čepin, a uz proizvode gotovo četrdeset izlagača, posjetitelje očekuje i bogat popratni program.

Kreativne radionice za djecu vodit će Biljkoborci iz Zagreba, pripadnici PU osječko-baranjske i udruga Rame uz rame, dok će u prostorijama novog Centra za kulturu Kazališna družina „Putujuće kazalište” Osijek održati kazališnu predstavu za najmlađe „Velika ljubav malog miša“. 

Za odrasle su također organizirane dvije radionice – jednu vodi najpoznatija hrvatska vrtlarica, autorica istoimene HRT-ove emisije Kornelija Benyovski Šoštarić, a drugu craft cvjećarnica Đardin iz Zagreba. Naravno, gastronomska ponuda, čija je 

Glavna zvijezda gastronomske ponude je čepinski kupus, ručak za posjetitelje, među inima kuhat će chef Tomislav Špiček. 

Program Festivala: 

10:15 Radionica za djecu „Seedbombs“ – voditelj: Biljkoborci, Zagreb 

10:30 Kreativna radionica za djecu – Cvjetna šarenionica – voditelj: udruga Rame uz rame 

11:30 Predstava za djecu: “Velika ljubav malog miša” : Kazališna družina „Putujuće kazalište” Osijek 

12:30 Kreativna radionica za djecu – PU osječko-baranjska: “Moj prvi otisak prsta”, likovna radionica i “Nacrtaj kredom i pokreni se” 

11:00 Radionica „Kućno kompostiranje i upotreba komposta u uzgoju biljaka“, voditelj: vrtlarica Kornelija Benyovski Šoštarić 

14:00 radionica „Izrada cvjetnih vjenčića“, voditelj: Đardin

Gastro ponuda: u 13:00 h podjela ručka posjetiteljima – gost kuhar: Tomislav Špiček


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.