Hrvatski radio

Radio Osijek

Promocija zbirke priča Perunikine besjede

20.06.2022.

17:07

Autor: Radio Osijek/TM

Promocija zbirke priča Perunikine besjede

Promocija zbirke priča Perunikine besjede

Foto: MLUO / -

U petak, 24. lipnja, u dvorištu osječkog Muzeja likovnih umjetnosti s početkom u 19 sati održat će se promocija zbirke priča Perunikine besjede. Promociju će obogatiti kratka dramska izvedba glumačke skupine iz Belog Manastira te će biti postavljen stol za osvježenje i prodaju knjiga.

„Promocija je na otvorenom, posjetitelji su slobodni ponijeti deke kako bi se udobno smjestili na travi i u opuštenoj atmosferi pratili predstavljanje zbirke priča Perunikine besjede”, ističu organizatori – Društvo ljubitelja književnosti Littera, koje ovom promocijom ujedno slavi i svoju drugu godinu djelovanja.

„Društvo ljubitelja književnosti Littera djeluje u Osijeku, a nastalo je kao proizvod žarkog entuzijazma i još većih književnih nada i snova pet, fatalno zaljubljenih u književnost. Do sada su organizirale i vodile dvadesetak radionica, predstavljale romane, publikacije i zbirke. No sada imaju i svoje vlastito izdanje – zbirku kratkih priča i pjesama. Uz njih stoji mali krug članova: ljubitelji književnosti, ostvareni autori i pisci u nastajanju, trenutno skriveni od očiju grada, no sigurne su da će uskoro postati itekako vidljivi, kroz svoja djela. Uzvišeni cilj udruge nije samo klupsko čitanje i razgovor o pročitanom, nego i kreativno pisanje. Žele zainteresirane (svojim radionicama, predavanjima i promocijama) još više zainteresirati i zavesti književnošću”, stoji u pozivu na promociju.

O zbirci priča Perunikine besjede

Zbirka Perunikine besjede druga je zbirka Društva ljubitelja književnosti Littera, potaknuta uspjehom prethodne „Mi ćemo pjehe” koja je tematizirala grad Osijek kroz godišnja doba.

U „Perunikinim besjedama” autori koriste motive iz slavenske mitologije i narodne predaje svemu dodajući bajkovitu, ali i modernu notu. U zbirci se nalazi devetnaest priča, napisanih iz pera deset autora, članova udruge Littera. Autori su: Ivana Norac, Laura Dobutović Ravlić, Anica Miličević, Erika Žilić Vincetić, Bojana Nemet, Leontin Čapo Milenić, Nina Savić, Kristina Vuk, Tihana Andračić Menkovska i Igor Nedić.

Glavna urednica zbirke je Laura Dobutović Ravlić, tehnička urednica je Erika Žilić Vincetić, lektor je Leontin Čapo Milenić, a grafički urednica i autorica naslovne fotografije je Kristina Vuk dok je model koji krasi naslovnicu izdanja Tihana Andračić Menkovska, tako da je cijeli tim zapravo također članstvo udruge. Nakladnik je STUDIO HS INTERNET d.o.o.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.