Hrvatski radio

Radio Osijek

Radionica heklanja za mlade

23.06.2022.

19:54

Autor: Radio Osijek/TM

-

-

Foto: Proni Centar / -

Kukičanje, ili kako bi se u Osijeku reklo – heklanje, nisu nužno samo tabletići i stolnjaci iz šezdesetih prošlog stoljeća. Isheklati se mogu mnogi uporabni predmeti, odjeća, igračke... Mladi od 15 do 30 godina sad imaju priliku naučiti kako napraviti čuda s heknadlom i koncem ili vunom. U utorak 28. lipnja od 18 do 20 sati u Info-centru za mlade Osijek (Kralja Zvonimira 15) održat će se radionica heklanja.

„Heklanje je s dobrim razlogom postalo novi trend – pomaže smanjenju stresa, jako je nagrađujući hobi budući da pokazuje trenutne rezultate te je savršen spoj kreativnog i praktičnog. Suvremeni pristup informacijama čini stjecanje novih vještina lakše nego ikad, tako da bilo tko može kupiti nešto vune i početi uz pomoć YouTubea. Ipak, praktičnu demonstraciju ništa ne može zamijeniti. Tako smo i u Info-centru odlučili pružiti priliku mladima da se okušaju u ovoj vještini”, ističu organizatori.

Tokom radionice polaznici će steći osnovna znanja koja su im potrebna da bi dalje samostalno usavršili svoje vještine i krenuli u samostalne projekte. Radionica je grupna, ali će određeno vrijeme biti posvećeno i svakom polazniku pojedinačno.

Također, voditeljica Tomislava Ćavar sa sudionicima će podijeliti brojne besplatne izvore koje mogu koristiti u daljnjem radu.

Zbog ograničenog broja polaznika, za radionicu se potrebno prijaviti putem online prijavnice koja se nalaziovdje.

Za dodatne informacije možete se javiti na email icm@proni.hr .

Ova se aktivnost provodi u sklopu projekta Regionalni info centar za mlade koji je financiran sredstvima Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.