Hrvatski radio

Radio Osijek

Radionica za mlade „Posadi svoj hlad!”

22.02.2022.

12:33

Autor: Radio Osijek/TM

Plakat radionice

Plakat radionice

Foto: PRONI / -

Proni Centar za socijalno podučavanje, u suradnji s Poljoprivrednim institutom iz Osijeka organizira u srijedu, 23. veljače radionicu „Posadi svoj hlad!”. Radionica će se održati na zemljištu Udruge ISKRA Waldorfske inicijative u Tvrđavici, a počinje u 11 sati.

Poljoprivredni institut iz Osijeka donirao je sadnice voća, a njihov stručnjak Dominik Vuković, predstojnik Odjela za voćarstvo, mladima će reći nešto više o sadnji te pokazati sam postupak.

„Pored toga, Srđan Ferenčak iz udruge ISKRA Waldorfska inicijatva, na čijem zemljištu u Tvrđavici se nalazi Radionica održivog razvoja na otvorenom „Zemljica”, ukratko će nam ispričati kako promišljati o sadnji vlastitog vrta kao odgovoru na ekološku, ekonomsku i sveopću krizu oko nas. Pridružit će nam se i profesorica biologije iz Tehničke škole i prirodoslovne gimnazije Ruđera Boškovića iz Osijeka, Ljiljana Vidović, također zaljubljenica u vrtlarstvo i zdravi način života. A na kraju i volonteri PRONI Centra - Maha Boutiyeb i Anthony Teyssier, koji su dio projekta Zemlja i mi, mladima će kroz zanimljive igre, mladima predstaviti svoje iskustvo volontiranja na informiranju mladih o temi održivog razvoja”, najavljuju organizatori i dodaju: „Vrlo smo sretni što se unazad nekoliko godina, kroz različite akcije promovira ideja da svatko može zasaditi drvo i na taj način doprinijeti poboljšanju vlastite životne sredine, a ujedno i dati svoj doprinos očuvanju zdravijeg okoliša u kojem živimo. Još ako su ta stabla voćke, odnosno medonosne sadnice, pozitivna promjena je time i značajnija. Stoga je od iznimne važnosti pokazati mladima kako jednostavno, u mali kutak svog dvorišta, vrta… mogu posaditi drvo, voćku i time napraviti konkretnu i opipljivu promjenu, koja će, vjerujemo, vrlo brzo pokazati rezultate i uroditi konkretnim plodovima.”

Radionica Posadi svoj hlad! provodi se u okviru projekta Regionalni info-centar za mlade Osijek koji je financiran sredstvima Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.