Hrvatski radio

Radio Osijek

Raspored predstava u Kulturnom centru Osijek

22.04.2023.

16:28

Autor: Davor Lončarić / HRT Radio Osijek

.

.

Foto: . / .

U tjednu 24.-29. travnja u Kulturnom centru Osijek možete pogledati nove izvedbe predstava nastalih u produkciji Kulturnog centra koje su u ovoj godini obogatile kulturnu scenu grada s tri nova kazališna naslova.

U ponedjeljak, 24. i u utorak, 25. travnja s početkom u 18.15 sati u Maloj dvorani KC-a na rasporedu su dvije nove izvedbe predstave „Majkemi“ u režiji Stjepka Galovića Kandžije. Nova generacija osječkih glumaca: Hana Schӧnfeld, Grgur Grgić i Matko Duvnjak Jović, igraju naslovne uloge u ovoj predstavi koja na scenu KC-a postavlja jednu osječku priču, osječkog autora, s osječkim glumcima, slengom i pjesmama, o osječkom životu, koju svaki, a osobito mladi čovjek, može razumjeti kao da je njegova osobna. Predstava je namijenjena prvenstveno mladoj publici, srednjoškolcima i studentima.

U četvrtak i petak, 27. i 28. travnja s početkom u 20.00 sati, ukoliko još niste, pogledajte predstavu „Plišana revolucija“ osječkog dvojca autora : redatelja Vanje Jovanovića i dramaturga Mateja Sudarića. Naslovne uloge u ovoj kazališnoj predstavi tumače sjajni mladi osječki glumci: Vedran Dakić, Sara Moser, Mateja Tustanovski, Nikola Radoš i Davor Tarbuk.

U subotu, 29. travnja s početkom u 20.00 sati provjerite zašto i nakon skoro 20 izvedbi, publika i dalje zadovoljno i s osmijehom na licu izlazi s predstave „Nemoš pobjeć od nedjelje“ nastaloj prema popularnom tekstu nagrađivane hrvatske autorice Tene Štivičić, u izvedbi predstavnika svijetle osječke kazališne sadašnjosti i budućnosti - Antonije Mrkonjić i Dominika Karaule.

IZVEDBE U TRAVNJU: Mala dvorana Kulturnog centra Osijek

Prodaja ulaznica na porti Kulturnog centra Osijek(Trpimirova 2/a, Osijek) svaki dan (osim nedjelje) od 7-22 sata.


MAJKEMI

Ponedjeljak, 24.4./18.15 sati

Utorak, 25.4./18.15 sati (!RASPRODANO!)


PLIŠANA REVOLUCIJA

Četvrtak, 27.4./20.00 sati

Petak, 28.4./20.00 sati


NEMOŠ POBJEĆ OD NEDJELJE

Subota, 29.4./20.00 sati


 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.