Hrvatski radio

Radio Osijek

Resonance Cinema - Cool Tour Mađarska

28.01.2022.

22:32

Autor: Radio Osijek/TM

-

-

Foto: Kino Urania / -

U osječkom kinu Urania vrijeme je za novi Cool Tour filmski ciklus - zemlja partner Europskog projekta Resonance Cinema. Cultural Hub for Curious Minds je Mađarska. Gledatelji će imati priliku pogledati izbor od pet suvremenih mađarskih naslova, od kojih su neki osvojili nagrade na filmskim festivalima.

Program započinje u ponedjeljak 31. siječnja kada je na rasporedu edukativna drama koja progovara o zamkama i opasnostima društvenih mreža FOMO: Fear of Missing Out. Film govori o tinejdžerima kojima se život vrti oko 3 stvari: partijanju, seksu i društvenim mrežama, no stvari se izmiču kontroli kada jedne noći na zabavi djevojka Lilla postane žrtvom nemilosrdnog nasilja. U današnje doba kada većina mladih želi biti „influencer“ ili „youtuber“, a uspjeh i popularnost mjere brojem „lajkova“ i „subscribeova“ na svojim profilima, ovo je film koji prikazuje pravo lice takvog načina života, gdje stvari najčešće nisu onakvima kakvima se u javnosti prikazuju. Početak je u 19:15 h. 

Ostala četiri naslova komične su romantične drame. U utorak.  1. veljače na rasporedu je priča o jednom prekidu i promišljanju o tematici ljubavi uz subjektivan pogled na sadašnjost Mađarske "Bad poems". U ponedjeljak 7. veljače prikazuje se  "Open", film o vezi jednog sasvim običnog para i njihovoj neobičnoj avanturi poligamije, a u utorak 8. veljače, publika će imati priliku pogledati pravu romantičnu komediju o Gergu, koji će učiniti sve kako bi ispunio majčinu posljednju želju, pa čak i lagati o trudnoći svoje navodne djevojke - "Neither with you". Posljednja je projekcija filma "Budapest Heist" u četvrtak 10. veljače, koja govori o ekipi prijatelja iz djetinjstva, koji se odlučuju udružiti po posljednji put kako bi na jednu od najprestižnijih aukcija umjetnina prokrijumčarili lošu sliku njihovog nedavno poginulog prijatelja.

"Sve naslove prikazujemo na original jeziku uz engleski titl u glavnoj dvorani kina Urania, a cijena ulaznice je snižena i iznosi 20 kn. Događaj se održava uz potporu Europske unije", napominju iz Kina Urania.

Svi se programi provode uz poštivanje Preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 tijekom održavanja profesionalnih umjetničkih izvedbi, kulturnih programa i manifestacija: svi prostori se redovno dezinficiraju, smanjen je kapacitet dostupnih sjedala u dvorani, svaki gledatelj bi trebao dezinficirati ruke, a maske su obavezne u svim prostorijama kina. Sukladno najnovijim preporukama, dozvoljena je konzumacija hrane i pića za vrijeme projekcije. 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.