Hrvatski radio

Radio Osijek

Revijalna utakmica pripadnika OS RH i Ujedinjene Kraljevine

16.09.2022.

18:37

Autor: Radio Osijek/TM

Revijalna utakmica OS RH - Ujedinjeno kraljevstvo Velike Britanije i Sjeverne Irske

Revijalna utakmica OS RH - Ujedinjeno kraljevstvo Velike Britanije i Sjeverne Irske

Foto: Iz poziva organizatora / -

U sklopu sudjelovanja na vojnoj vježbi “Sava star”, pripadnici Oružanih snaga RH i Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske odigrat će u subotu, 17, rujna u Županji revijalnu utakmicu. Lopta s centra kreće u 17 sati.

Na Spomen stadionu prve nogometne lopte očekuje se dolazak izbornika Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatka Dalića te bivšeg reprezentativca Marija Mandžukića.

Bilateralna vojna vježba "Sava Star 22" koja se  na vojnom poligonu "Gašinci" provodi od 12. do 22. rujna, održava se deveti put.

Uz revijalnu utakmicu, pripadnici oružanih snaga Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske posjetit će Memorijalni centar Domovinskog rata i Memorijalno groblje u Vukovaru, Slavonsku autohtonu kuću u Bošnjacima te Zavičajni muzej "Stjepan Gruber" u Županji odnosno spomen stadion NK "Graničar", na kojemu je prvi puta odigran nogomet i tenis u Hrvatskoj, a gdje su upravo Englezi 1880. donijeli prvu nogometnu i tenisku loptu. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.