Hrvatski radio

Radio Osijek

16:56 / 20.06.2022.

Autor: Radio Osijek/TM

Rock&Off turneja u Virovitici i Đakovu

RockOff turneja

RockOff turneja

Foto: - / -

Nakon prošlogodišnje uspješne prve Rock&Off turneje, ovogodišnja se turneja nastavlja na pozornicama gradova diljem Hrvatske, na koje dovodi izvođače nominirane u kategoriji Veliki prasak godine četvrte nezavisne glazbene novinarske nagrade Rock&Off! Eric i Fran Vasilić nastupima otvaraju Rock&Off turneju u Virovitici 24. lipnja u klubu Horn Pub, a dan kasnije će u Đakovu u Rock klubu King nastupiti Fran Vasilić.

Koprivničanac/Koprivčanin Eric dvadesetogodišnji je vokalist, multi instrumentalist, kantautor i producent koji iza sebe ima album “I Am Eric”. Na albumu se nalazi 11 pjesama kojima se Eric predstavio unazad par godina, a o njegovoj glazbi koja se sviđa širim masama dovoljno govori činjenica da je početkom godine nastupio na Rock&Offu i Porinu u kategorijama najboljeg debitanta te predstavio autorsku pjesmu na Dori. Eric je svoj put od klasične naobrazbe i malog DIY studija u spavaćoj sobi do samostalnog prvijenca prešao u samo nekoliko godina. Čvrsto držeći sve autorske i producentske konce u svojim rukama, Eric hrabro korača prema samom čelu domaćeg mainstreama.

Fran Vasilić trenutno je prvo ime domaćeg bedroom popa. Kantautor koji ima preko 4 milijuna pratitelja na TikToku, oko 380 tisuća mjesečnih slušatelja na Spotifyju na kojem mu prvih pet pjesama preslušane preko 14 800 000 puta. Iza sebe ima hvaljeni album "Retrovizor", a za nekoliko dana bi EP "The Very Last Thoughts on Earth" trebao ugledati svjetlo dana.


Eric, Fran Vasilić, Miriiam i Šiza imat će priliku predstaviti svoju glazbu u Virovitici, Đakovu, Samoboru, Ozlju, Kninu i Šibeniku te na Motovun Film Festivalu i Liburnia Film Festivalu. Rock&Off turneja počinje 24. lipnja, a trajat će sve do 20. kolovoza 2022. godine.

Za pokroviteljstvo ove turneje zaslužni su Ministarstvo kulture i medija RH, glavni sponzor Rock&Off-a Iskon, pokretač nagrade Hrvatsko društvo skladatelja te organizator Unison - Hrvatski glazbeni savez. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.