Hrvatski radio

Radio Osijek

Rukometni Croatia Cup u dvorani Gradski vrt – pred gledateljima

30.12.2021.

12:22

Autor: Radio Osijek/TM

Pripreme rukometaša u Osijeku

Pripreme rukometaša u Osijeku

Foto: HRS / -

Hrvatska muška seniorska reprezentacija svoje završne pripreme za Europsko rukometno prvenstvo s prvim danom 2022. godine počinje u Osijeku. U sklopu priprema od 6. do 8. siječnja održava se Croatia Cup, na koji dolaze bosansko-hercegovački i ruski rukometaši.

Hrvatski rukometni savez dobio je zeleno svjetlo Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije, tako da tribine dvorane Gradski vrt na Croatia Cupu neće biti prazne. „Svim susretima moći će prisustvovati i gledatelji. Doduše, ne u punom kapacitetu dvorane Gradskog vrta, ali i s 50 posto popunjenosti koliko je dopušteno epidemiološkim mjerama, ne sumnjamo da će atmosfera biti prava”, isitču iz HRS-a.

Hrvatski rukometni savez je odredio popularne cijene karata. Tako će karte za susret Hrvatske i Bosne i Hercegovine 6. siječnja stajati 30 i 50 kuna. Dan kasnije za susret Bosne i Hercegovine i Rusije cijena karte je 20 kuna. Posljednjeg dana Croatia Cupa, 8. siječnja za susret Hrvatske i Rusije karte su 30 i 50 kuna. Odlučite li se pak, da sva tri dana posjetiti osječku gradsku ljepoticu, to će vas stajati 50 (bočne tribine) ili 70 (centralni dio tribine) kuna. Svi susreti počinju u 16 sati 45 minuta. Karte se mogu kupiti putem linka www.ulaznice.hr, i na dan utakmica na blagajni dvorane dva sata prije početka susreta.

Ulaz u dvoranu moguć je samo uz predočenje COVID 19 potvrde, kao i pridržavanje svih epidemioloških mjera u dvorani. Drugim riječima, to znači obavezno nošenje maski preko lica i nosa tijekom cijelog boravka u dvorani.

Kao što je poznato, hrvatska će muška seniorska reprezentacija od Nove godine u Osijeku obaviti završne pripreme za Europsko rukometno prvenstvo kojemu su od 13. – 30. siječnja 2022. godine domaćini Mađarska i Slovačka.

Hrvoje Horvat, trener hrvatskih rukometaša

Hrvoje Horvat, trener hrvatskih rukometaša

Foto: HRS/Jozo Cabraja/kolektiff / -

Kao što je i najavio, izbornik hrvatske muške seniorske rukometne reprezentacije Hrvoje Horvat objavio je konačni popis igrača za Europsko prvenstvo u Mađarskoj i Slovačkoj koje se igra od 13. – 30. siječnja 2022. godine, odnosno za završne pripreme, uključujući i Croatia Cup u Osijeku.

Na popisu se nalazi 18 igrača. Uz tri vratara, po dva krila i tri kružna napadača, tu je i osam vanjskih igrača. Nakon završnih priprema u Osijeku koje počinju na Novu godinu i traju do 11. siječnja, izbornik će odlučiti kojih 16 igrača će prijaviti za prvi krug natjecanja. Na listi pričuva nalazi se još pet rukometaša koji mogu biti pozvani naknadno ukaže li se za to potreba. Svi oni nastavljaju s treninzima u svojim klubovima, a izborniku su potvrdili svoju spremnost da uskoče u svakom trenutku ukoliko dođe do ozljede ili bolesti nekog igrača tijekom završnih priprema ili samog Europskog prvenstva.

Evo konačnog popisa za Europsko prvenstvo 2022. godine:

IVAN PEŠIĆ – TVB STUTTGART

MATE ŠUNJIĆ – US IVRY HANDBALL

MATEJ MANDIĆ – RK PPD ZAGREB

DAVID MANDIĆ – RK PPD ZAGREB

LOVRO MIHIĆ – ORLEN WISLA PLOCK

IVAN ČUPIĆ – RK PPD ZAGREB

FILIP GLAVAŠ – HC TRIMO TREBNJE

LEON ŠUŠNJA – ORLEN WISLA PLOCK

MARIN ŠIPIĆ – RK PPD ZAGREB

NIKOLA GRAHOVAC – RK PPD ZAGREB

DOMAGOJ DUVNJAK – THW KIEL

LUKA CINDRIĆ – BARCA

HALIL JAGANJAC – RK NEXE

ZVONIMIR SRNA – RK PPD ZAGREB

MARKO MAMIĆ – SC DFHK LEIPZIG

ANTE GADŽA – HC VARDAR 1961

IVAN MARTINOVIĆ – TSV HANNOVER – BURGDORF

LUKA ŠEBETIĆ – HC MOTOR

PRIČUVNI IGRAČI (dolaze u slučaju naknadnog poziva):

MARIN ŠEGO – MONTPELLIER HB

MARINO MARIĆ – MT MELSUNGEN

IGOR KARAČIĆ – HC LOMZA VIVE KIELCE

ŠIME IVIĆ – SC DFHK LEIPZIG

TIN LUČIN – ORLEN WISLA PLOCK

STRUČNI STOŽER:

HRVOJE HORVAT, IZBORNIK

IVANO BALIĆ, TRENER

NINOSLAV PAVELIĆ, TRENER VRATARA

 MILJENKO RAK, KONDICIJSKI TRENER

DANIJEL BRAJKOVIĆ, KONDICIJSKI TRENER

GORAN KRUŠELJ, FIZIOTERAPEUT

MATIJA RAJNOVIĆ, FIZIOTERAPEUT

SILVIA JURATOVAC, MT TERAPEUT

 KREŠIMIR ROTIM, LIJEČNIK

 TOMISLAV KUKIN, LIJEČNIK

 IVICA UDOVIČIĆ, DIREKTOR NACIONALNIH SELEKCIJA

 IGOR VORI, SPORTSKI DIREKTOR MUŠKIH SELEKCIJA

IVICA MARAŠ, GLASNOGOVORNIK I TEAM MANAGER

ZDRAVKO MIRILOVIĆ, TEHNIKO

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.