Hrvatski radio

Radio Osijek

Šarana jaja bojama grada

07.04.2022.

11:00

Autor: Davor Lončarić / HRT Radio Osijek

Šarana jaja bojama grada 2022.

Šarana jaja bojama grada 2022.

Foto: Davor Lončarić / HRT Radio Osijek

Grad Osijek pozvao je sve zainteresirane udruge nacionalnih manjina grada Osijeka te Slavonije i Baranje kao i čuvare naše tradicije da dan uoči Cvjetnice, u subotu, 9. travnja 2022., predstave svoju tradicijsku gastronomiju i uskrsne običaje na Trgu slobode od 9 do 13 sati.


Želja nam je da ova hvale vrijedna manifestacija, uistinu jedinstvena u Hrvatskoj, ponovo zaživi kako bi naše sugrađanke i sugrađani, kao i dragi gosti, mogli uživati u bogatstvu i raznolikosti korizmenih i uskrsnih običaja našeg kraja i nacionalnih manjina s područja grada i okolice u okviru manifestacije Šarana jaja bojama grada 2022.. istaknuto je u pozivu Grada Osijeka.

Najljepši prikaz na štandu kao i najljepše ukrašena pisanica bit će prigodno nagrađeni. Očekuje se kako će tijekom tradicionalne manifestacije u središtu Osijeka biti održan i niz zanimljivih nastupa kulturnoumjetničkih društava manjinskih zajednica. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.