Uoči same manifestacije WineOs u osječkom će hotelu Waldinger u četvrtak, 27. siječnja biti održana gala večera u kojoj su glavne zvijezde chef Goran Kočiš i Graševina Croatica. Kako doznajemo, još je nekoliko mjesta slobodno.
18.01.2022.
16:43
Autor: Radio Osijek/TM
Uoči same manifestacije WineOs u osječkom će hotelu Waldinger u četvrtak, 27. siječnja biti održana gala večera u kojoj su glavne zvijezde chef Goran Kočiš i Graševina Croatica. Kako doznajemo, još je nekoliko mjesta slobodno.
„Goran Kočiš, kuharski virtuoz iz Slatine koji je Zagrebu i restoranu Noel priskrbio prvu, i još uvijek jedinu, Michelinovu zvjezdicu, prije nekoliko mjeseci bio je gostujući kuhar na Festivalu traminca u Iloku i, malo je reći, sve okupljene je doslovno izuo iz cipela svojim gastro kreacijama. Na gala večeri uoči WineOS-a Goran je odlučio ukazati na staze kojima treba kročiti slavonska kuhinja. Svi sastojci šest slijedova koje će predstaviti su iz Slavonije, kao što svako njegovo jelo prate vina iz svih slavonskih vinogorja koja potpisuju vinari udruge Graševina Croatica”, ističu organizatori.
Jelovnik i vinska lista gala večeri:
Torchon od pačje jetre/brioche/crni orah
Krauthaker Mitrovac 2020
Rižoto cikla/plavi sir
Vina Belje, Goldberg Graševina 2020
Som/holandaise/crna svinja
Iločki podrumi, Traminac Principovac 2019
Kunić raviol/peršin
Apolitico, Anđeo s greškom 2020
Jelen/crveno zelje/kesten
Kalazić, Cabernet sauvignon 2012
Taške/šljiva/kajmak
Erdutski vinogradi, Traminac Ledena berba 2012
Ulaznice za gala večeru su po cijeni od 400 kn. Svoje mjesto rezerviraj putem e-maila: wineos.festival@gmail.com, pozivom na broj: +385 98 174 71 08 ili porukom u Inbox.
Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.
Autorska prava - HRT © Hrvatska radiotelevizija.
Sva prava pridržana.
hrt.hr nije odgovoran za sadržaje eksternih izvora