Hrvatski radio

Radio Osijek

Slavonija na tanjuru i u čaši

18.01.2022.

16:43

Autor: Radio Osijek/TM

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Goran Kočiš FB / -

Uoči same manifestacije WineOs u osječkom će hotelu Waldinger u četvrtak, 27. siječnja biti održana gala večera u kojoj su glavne zvijezde chef Goran Kočiš i Graševina Croatica. Kako doznajemo, još je nekoliko mjesta slobodno.

„Goran Kočiš, kuharski virtuoz iz Slatine koji je Zagrebu i restoranu Noel priskrbio prvu, i još uvijek jedinu, Michelinovu zvjezdicu, prije nekoliko mjeseci bio je gostujući kuhar na Festivalu traminca u Iloku i, malo je reći, sve okupljene je doslovno izuo iz cipela svojim gastro kreacijama. Na gala večeri uoči WineOS-a Goran je odlučio ukazati na staze kojima treba kročiti slavonska kuhinja. Svi sastojci šest slijedova koje će predstaviti su iz Slavonije, kao što svako njegovo jelo prate vina iz svih slavonskih vinogorja koja potpisuju vinari udruge Graševina Croatica”, ističu organizatori.

Jelovnik i vinska lista gala večeri:

Torchon od pačje jetre/brioche/crni orah

Krauthaker Mitrovac 2020


Rižoto cikla/plavi sir

Vina Belje, Goldberg Graševina 2020


Som/holandaise/crna svinja

Iločki podrumi, Traminac Principovac 2019


Kunić raviol/peršin

Apolitico, Anđeo s greškom 2020


Jelen/crveno zelje/kesten

Kalazić, Cabernet sauvignon 2012


Taške/šljiva/kajmak

Erdutski vinogradi, Traminac Ledena berba 2012


Ulaznice za gala večeru su po cijeni od 400 kn. Svoje mjesto rezerviraj putem e-maila: wineos.festival@gmail.com, pozivom na broj: +385 98 174 71 08 ili porukom u Inbox.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.