Hrvatski radio

Radio Osijek

Slavonska mitologija u slikovnici „Više se ne bojim Babaroge”

04.02.2023.

22:16

Autor: Radio Osijek/TM

Dio plakata za promociju slikovnice „Više se ne bojim Babaroge”

Dio plakata za promociju slikovnice „Više se ne bojim Babaroge”

Foto: Filozofski fakultet Osijek / -

Slikovnica o vjerovanjima naših predaka i narodnim predajama „Više se ne bojim Babaroge” javnosti će biti predstavljena u utorak 7. veljače na Filozofskom fakultetu u Osijeku (Lorenza Jägera 9, u učionici 39) s početkom u 13 sati.

Slikovnica na jedinstven način čitatelja uvodi u svijet vjerovanja naših predaka i narodnih predaja s naglaskom na staroslavenska mitološka bića koja već generacijama obogaćuju dječji folklor.

Kroz interaktivnu promociju slikovnice za djecu „Više se ne bojim Babaroge” nazočne će provesti studentice diplomskog studija pedagogije Filozofskog fakulteta u Osijeku i studenti diplomskog studija ilustracije Akademije za umjetnost i kulturu sa svojim mentoricama Marijom Sablić i Anom Sladetić Šabić, a o publikaciji će uz defektologinju-logopedicu Ivanu Hornjak, govoriti recenzentice Vedrana Živković Zebec i Marija Lesandrić.

„Kroz dva koda komunikacije, likovni i jezični, ostvaruje se blizak kontakt s malim čitateljem slikovnice. Stihovi su pisani posebnim fontom (OmoType font) koji osobama koje imaju disleksiju omogućava brže i ugodnije čitanje bez napora. Ne smijemo zanemariti ni bogatstvo audio priča koje prate slikovnicu i omogućuju opetovano uživanje u pripovijedanju. Do audio priča o mitološkim likovima čitatelj dolazi klikom na QR kodove koji se nalaze u slikovnici. Na ovaj se način povezuje čitanje i slušanje, gledanje i zamišljanje”, najavljuju s Filozofskog fakulteta.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.