Hrvatski radio

Radio Osijek

Susret ugode u Muzeju Slavonije – gost Krešimir Batinić

06.05.2022.

15:45

Autor: Radio Osijek/TM

Krešimir Batinić

Krešimir Batinić

Foto: FB Krešimir Batinić / -

U Muzeju Slavonije (Trg Sv. Trojstva 6) u subotu, 7. svibnja s početkom u 12 sati, možete biti dio „Susreta ugode” u društvu dirigenta Krešimira Batinića i voditelja, Vladu Pesta, turističkog vodiča i zaljubljenika u osječke priče.

Krešimir Batinić rođeni Osječanin, diplomirao je dirigiranje kod Vjekoslava Šuteja na Muzičkoj akademiji, surađivao s kazalištem Trešnja, a od 2007. s Komedijom gdje je dirigirao ‘Briljantin’, ‘Jaltu’, ‘Šišmiša’ i ‘Splitski akvarel’. Jedno vrijeme Batinić se našao i u ulozi ravnatelja "Komedije", a danas je korepetitor i dirigent predstava u toj kazališnoj kući.Također, surađivao je sa Zagrebačkom filharmonijom, na projektima filmske glazbe. U veljači 2016. ravnao je Zagrebačkom filharmonijom na gala koncertu održanom na najprestižnijoj američkoj adresi – njujorškom Carnegie Hallu.

„Susret ugode” organizira "Udruga za poljepšavanje grada - moj Osijek" u suradnji s Muzejom Slavonije. Ulaz na događaj je besplatan. Voditelj susreta Vlado Pest veliki je zaljubljenik u priče grada Osijeka. Oduvijek tvrdi kako je Osijeku potrebno organizirati više različitih kulturnih događanja ne bi li naš grad postao prepoznatljiv i autentičan. Iz tog razloga gospodin Pest, u suradnji s Muzejom Slavonije, spaja sugovornike s raznolikim temama o gradu, kulturi i životu, u sklopu "Susreta ugode".


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.