Hrvatski radio

Radio Osijek

Svjetski dan osoba s Downovim sindromom u kinu Urania

20.03.2023.

17:54

Autor: Radio Osijek/TM

Svjetski dan osoba s Downovim sindromom u kinu Urania

Svjetski dan osoba s Downovim sindromom u kinu Urania

Foto: Iz poziva organizatora / -

„Imamo pravo, dajte nam priliku” program je kojim se u osječkom kinu Urania obilježava Svjetski dan osoba s Downovim sindromom. Početak je u 17 sati.

„Tom prigodom u kinu ćemo imati pravu proslavu”, najavljuju organizatori – kino Urania i Udruga za Down sindrom Osječko-baranjske županije i grada Osijeka. 

U 17,30 sati projekcija je filma "Ljepota različitosti", a riječ je o „feel good” emotivnoj priči o prijateljstvu koja će vas ostaviti bez riječi i natjerati da preispitate vlastite odnose. „Na projekciji će nam se pridružiti nogometaši NK Osijeka, koji su mjesec ožujak u svome kalendaru „Ovo je Osijek!“ za 2023. godinu posvetili Udruzi za Down sindrom Osječko-Baranjske županije i grada Osijeka, čiji su članovi ujedno i ambasadori kina Urania”, stoji u najavi.

U programu će sudjelovati i studenti Ekonomskog fakulteta u Osijeku okupljeni u Udruzi Meta, koji su Udruzi za down sindrom odlučili pomoći novčanom donacijom i organizacijom humanitarnog pub kviza, koji će se održati 23. ožujka u 19 h u Caffe galeriji "Crvena Malina". Za sudjelovanje u kvizu potrebno je 4-5 članova, a prijaviti se možete putem linka: https://docs.google.com/.../1FAIpQLSfOMXJdmzMd08.../viewform.

„Samo jedan kromosom više čini nas jedinstvenim, budite i vi „Jedan… koji čini razliku“, dođite i podržite Udrugu i njene štićenike”, pozivaju organizatori.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.